avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un nou tip de conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un nou tip de conflict de munca

Saptamana trecuta am fost convocata de seful meu la o sedinta si mi-a atras atentia ca a gasit c.v-ul meu pe un site de cautare a locurilor de munca si daca tot caut el ma ajuta si i-mi sugereaza sa-mi si gasesc alt loc de munca pana la sfarsitul lunii mai. Zilele trecute mi-au fost date 2 hartii la semnat: una prin care se schimba incadrarea din contabil in agent de vanzari de la data de 20.05. si alta pentru desfacerea contractului de munca cu drept de ajutor somaj la 01.06 din functia de agent de vanzari, cu preaviz de la 04.05. Ce parere aveti? Ce drepturi credeti ca am si cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 22 Mai 2011
Ati semnat? Nu vad rostul schimbarii functiei daca erati in perioada de preaviz decat daca angajatorul, ca sa fie acoperit legal, v-a trecut pe post de agent de vanzari, post pe care l-a desfiintat si din care va concedieaza, postul de contabil urmand sa fie oferit altcuiva. Personal consider ca este un abuz al angajatorului dar si o naivitate a dv. daca ati semnat schimbarea functiei.
Concedierea o dispune prin restructurarea postului, faptul ca aveti un CV pe un site de recrutare nu trebuie sa va aduca prejudicii fiind un drept al dv.
Va puteti adresa ITM cu o sesizare despre aceste aspect sau puteti contesta decizia in instanta in termen de 30 de zile da la comunicare.
dlumynyta a scris:

Saptamana trecuta am fost convocata de seful meu la o sedinta si mi-a atras atentia ca a gasit c.v-ul meu pe un site de cautare a locurilor de munca si daca tot caut el ma ajuta si i-mi sugereaza sa-mi si gasesc alt loc de munca pana la sfarsitul lunii mai. Zilele trecute mi-au fost date 2 hartii la semnat: una prin care se schimba incadrarea din contabil in agent de vanzari de la data de 20.05. si alta pentru desfacerea contractului de munca cu drept de ajutor somaj la 01.06 din functia de agent de vanzari, cu preaviz de la 04.05. Ce parere aveti? Ce drepturi credeti ca am si cui trebuie sa ma adresez?

In acest caz va puteti adresa numai instantei de judecata ... in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere va puteti adresa Tribunalului in a carui raza aveti domiciliu cu o actiune avand ac obiect anularea deciziei de concediere , reintegrarea in functie si plata salariilor de la incetarea c.i.m. si pana la reintegrarea efectiva. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit decizia de concediere geoghibu geoghibu Buna ziua, Am lucrat la stat si am fost concediat ca urmare a restructurarii din iunie. Am primit 30 de zile preaviz (am avut functie de conducere) şi pe ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva hr hr Buna dimineata, Va prezint un exemplu concret pentru care va rog sa-mi spuneti daca este corect sau cum trebuie procedat. Societatea este in situatia de a ... (vezi toată discuția)
Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. cum se face cererea de revenire in campul muncii si primirea despagubirilor? gabipotcovaru gabipotcovaru Buna ziua, In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in ... (vezi toată discuția)