avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... P.F.A. fara activitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

P.F.A. fara activitate

Detin un P.F.A. dar in ani 2008,2009,2010 si 2011 nu am desfasurat activitate ,am anuntat A.N,A,F-ul prin cerere inregistrata la acesta ,dar acum primesc o notificare de la C.J.Pensii ca ma incadrez in prevederile legii 263/2010 art. 6 alin. (1) pct.4 .
ce pot face in acest caz????
Cel mai recent răspuns: muj , utilizator 11:20, 24 Mai 2011
Nu va incadrati daca nu ati desfasurat activitate, mergeti la casa de pensii cu declaratiile anuale de venit (ca sa demonstrati ca nu ati avut venituri) si se rezolva.
Banuiesc ca ati anuntat suspendarea activitatii PFA-ului si la registrul comertului, altminteri s-ar putea sa aveti ceva neplaceri.
E posibil sa primiti si de la casa de sanatate. Acestia au legea de partea lor sa va ceara bani, chiar daca nu ati desfasurat activitate.

E bine sa va clarificati situatia si cu acestia.

ART. 257
(1) Persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 213 alin. (1).
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
(...)
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
RADIATI pfa oricum veti plati incepand cu 01.01.2011 suma lunara minima de 220 lei/luna pana va radiati PFA.
Care sunt cheltuielile pe care le presupune un PFA?...la:
- infiintare;
- cand desfasoara activitate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele de radiere pfa varnan varnan Buna seara, Am un PFA si nu am activitate. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez sa inchid activitatea si care sunt costurile. Multumesc (vezi toată discuția)
Legea 263/2010.legea pensiilor.ajutor!!! dalvarea dalvarea Buna ziua. Sunt un tobosar liber-profesionist.Am PFA din martie 2007 dar el a functionat pana in august 2008.Din august 2008 pana la ora asta nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Tramsformare srl in pf mihaela_982 mihaela_982 Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă? Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc! (vezi toată discuția)