avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie catre un minor

Bunicii vor sa-i doneze nepotului, in varsta de 5 ani, o parte din casa dar noi parintii nu suntem de acord . Se poate ca ei sa faca aceasta donatie impotriva vointei noastre?
Nu vreau ca fiica mea sa primeasca acel imobil ca si donatie pt ca bunicii au 2 copii si corect, ar fi dupa mine, ca imobilul sa-l imparte amandoi frateste, nu sa-l doneze nepoatei. E drept ca e singurul nepot, celalalt frate neavand copii. Nu vreau sa ne certam pt ca noi avem o situatie materiala buna, avem deja 2 imobile , fiica noastra e unicul nostru copil , asa ca tot ce avem ii revine ei. si nu vreau ca fiica noastra sa fie subiectul unor discutii destul de neplacute si care nu-si au rostul.
Dar nu puteti impiedica bunicii sa dispuna dupa cum doresc de averea lor si nici pe nepoata sa accepte marirea de patrimoniu. Or, aceasta e esenta discutiei: raportul dintre bunicii care vor sa doneze si nepoata, care n-are motive sa nu primeasca. Sigur ca donatia bunicilor va fi supusa raportului iar ei ar trebui sa stie asta. Dar aceasta este o doar o alta poveste, desigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte donatie catre un minor 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca bunicul poate efectua acte de donatie (imobil) nepotului sau, in varsta de 14 ani, doar cu incuviintarea unuia dintre ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract propriului copil minor pt un imobil? ofemeiedisperata ofemeiedisperata buna ziua.am si eu o mare problema,sper sa ma puteti ajuta. sunt casatorita si avem un copil de 6 ani.in timpul acestei casatorii am cumparat 2 imobile cu ... (vezi toată discuția)
Minorul poate dobandi imobil ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, as vrea sa intreb in ce masura se poate transfera proprietatea unui imobil pe numele unui minor. Se poate face un contract de vanzare-cumparare sau ... (vezi toată discuția)