M-am angajat la o societate comercila si la interviu mi-a zis ca lucrez o saptamana in proba fara sa fiu platit si ca dupaia facem contract ! dupa o saptamana imi zice ca facem contract pe 4 ore ( eu lucram 9 ore pe zi ) , ok trec cateva zile si zice ca imi face pe 2 ore pe zi si ca lucrez 9 ore pe zi cu 2 zile libere la 2 saptamani ! Eu am decis sa nu mai lucrez aici numai ca nu vrea sa imi plateasca ce am muncit in afara de saptamana in care a spus ca am muncit-o degeaba , specific ca nu am semnat niciun contract !
va trebui sa va adresati instantei si sa solicitati sa se constate ca ati incheiat un contract de munca cu societatea la care ati lucrat si sa solicitati sa va plateasca salariul si contributiile la stat.
pai daca eu nu am nici o dovada adica nu am incheiat cu el nici un contract pot sa ma adrsez instantei ? el ne punea sa semnam in condica si eu am semnat acolo si mai are si camere video ! Pot sa il oblig sa scoata inregistrarile video pentru a demonstra ca am lucrat acolo !???
Da, se poate solicita instantei de judecat ca angajatorul sa prezinte condica de prezenta si acele inregsitrari video ... de asemenea, trebuie sa aveti si martori ca ati lucrat in perioada acea la acel angajator.