avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitati financiare angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitati financiare angajator

Ce avantaje financiare are un angajator,din partea statului, daca angajeaza un somer fara indemnizatie in virsta de 51 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 22 Mai 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 59.1.
(1) Subvenţiile prevãzute la art. 85 alin. (1) şi (5) din lege se acordã angajatorilor în situaţia în care şomerii din categoriile menţionate la aceste alineate sunt înregistraţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
...
4. Asadar persoana in cauza sa se inregistreze mai intai la Agentia de Somaj, sa se inregistreze in vederea obtinerii unui loc de munca, si apoi sa vina angajatorul lui si sa incheie conventie cu Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana peste 45 de ani iuliana_gradinaru iuliana_gradinaru Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: pot angaja o persoana peste 45 de ani si pot beneficia de subventie conform Legii76, in situatia in care si-a incetat ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)
Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)