Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit.
De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care unul decedat (cel decedat are sotie si patru copii).
Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Daca se deschide succesiune:
1. Trebuie sa se deschida succesiune dupa bunicul si apoi dupa bunica sau cum trebuie procedat?
2. Cine trebuie sa fie la notar cand se dezbate succesiunea?
3. Cum se imparte averea?
4. Ce taxe trebuie platite si orientativ onorariul notarului?
Buna ziua. Ca sa nu mai deschid alt topic am sa descriu aici situatia mea.
Este vorba despre o dezbatere de succesiune a 7 ha de teren arabil dupa Ion si Ecaterina. Casa lor a fost subiect de dezbatere inainte de 1989 asa ca nu mai intra in subiectul acestei dezbateri de mostenire. Si Ion si Ecaterina au decedat inainte de 1989. Dupa 1989 la retrocedarea terenului s-a emis titlu de proprietate pe numele lui Ion pt o suprafata totala de 7 ha de teren extravilan. Terenul este compus din 4 loturi separate.
Ion si Ecaterina au avut 4 copii, in ordinea nasterii: Maria, Elena, Ionel si Eugenia. Ordinea deceselor; Ion, Ecaterina, Maria, Elena. Urmasi:
De la Maria: fiica ei Angela si sotul Angelei, ambii sunt in viata,
De la Elena: eu si tatal meu,
Ionel este casatorit cu Viorica si ambii sunt in viata,
Eugenia este in viata si este vaduva.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. De la un oficiu de cadastru mi s-a spus ca trebuie intâi sa facem dezbatere de mostenire nu poate sa faca intabularea celor 7 ha de teren nemaiexistând proprietarul care sa semenze pe acetele care sunt necesare pt demararea intabularii. E corect ce mi-a spus cadastristul?
2. Care sunt persoanele care trebuie sa se prezinte la notar pt a demara dezbaterea de succesiune?
3. Daca exista o situatie de genul (desi este mai putin probabil) si "X" si "Y" vor lotul "A" trebuie sa apelam la justitie?
Drept civil-mosteniri
AD8AN
Subiect=titlu de proprietate
Va rog sa ma ajutati,cu raspunsurile dumneavoastra,pentru care va multumesc anticipat,raspunsuri referitoare la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)