avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor si confruntare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor si confruntare

Buna seara,

As dori sa ma ajute si pe mine cineva cu niste informatii:
- in prezent se desfasoara actiunea de cercetare penala in cadrul unui dosar. Am fost audiat de cateva ori ca martor. In ultima citatie imi apare "confruntare". As dori sa stiu cum se desfasoara o confruntare si ce presupune aceasta? Care sunt partile intre care se face confruntarea? Pot fi asistat de un avocat? In aceasta etapa se poate schimba situatia de a deveni din martor .....altceva ( faptuitor, complice....)?
Confruntarea este o etapa aproape de finalul unui rechizitoriu? Ce ar mai putea urma dupa confruntare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucuv , utilizator 19:25, 23 Mai 2011
confruntarea poate fi facuta cu persoana pusa sub invinuire sau cu alti martori din lucrari. in cadrul confruntarii urmeaza sa fie clarificate aspecte ale imprejurarilor in care s-a comis fapta cercetata, gradul de vinovatiei al autorului, existenta sau inexistenta altor participanti. puteti solicita prezenta unui avocat din oficiu sau puteti fi insotit de un avocat ales.
pe scurt veti fi pus fata in fata ori cu inculpatul ori cu alti martori. nu puteti fi asistat de un avocat. confruntarea se dispune ca masura atunci cand exista contradictii mari intre declaratii.
Va multumesc pentru informatii. As mai avea o singura intrebare: in situatia confruntarii, martorului nu i se pune in vedere cu cine va fi pus "fata in fata" ? Pur si simplu trebuie sa te prezinti fara a ti se spune nimic inainte ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confruntare handsu handsu Daca in cursul anchetei confruntarea este obligatorie in cazul in care declaratiile partilor ( partea vatamata si invinuitul) sunt contradictorii , si nu ... (vezi toată discuția)
Cand se face declaratie sub juramant? dariusene dariusene Acum un an am depus o declaratie scrisa olograf (cu propria mea mana) fara a depune niciun fel de juramant. Din declaratie rezulta ca pot fi considerat martor ... (vezi toată discuția)
Acte de urmarire penala ionu roman ionu roman as avea o nelamurire! ce inseamna atunci cand avocatul primeste de la procuror prin fax o hartie prin care spune ,, in respectivul dosar se efectueza acte de ... (vezi toată discuția)