Buna ziua. In urma cu 6 luni am fost depistat de catre o patrula de politie ce mi-a recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In urma acest probe, s-a constatat ca valoarea era peste cea legala. Neavand antecedente penale si cazierul curat, procurorul a fost clement si a decis amenda administrativa. Permisul a fost recuperat, insa din cate am inteles am dosar penal. Eu doresc sa parasesc tara si sa ma indrept spre Suedia.
O alta problema este cea a pasaportului. In urma cu 2 ani am mers in Grecia intr-un program Work&Study. Termenul de sedere a fost depasit cu 3-4 saptamani, fapt consemnat in pasaport in lb greaca.
Intrebarea este: Este posibil sa fiu oprit la frontiere (tranzitia Romania-Suedia) atat datorita dosarului penal (a carei existenta nu mi-o explic din moment ce s-a hotarat in instanta doar amenda administrativa) cat si datorita consemnului din pasaport ce nu este intr-o limba de circulatie internationala? Va rog sa raspundeti a.s.a.p. Multumesc.
Potrivit reglementarilor legale, amenda administrativa este o sanctiune pur pecuniara, deci:
-de unde stiti ca aveti dosar penal?
-ati solicitat eliberarea unui cazier judiciar pentru a verifica situatia?
-este posibil sa fi savirsit o infractiune pentru care sa fie antrenata raspunderea penala? (excluzind cazul prezentat}?
In ceea ce priveste termenul depasit....atita timp cit nu a fost aplicata nici o interdictie nu puteti avea probleme.
Succes!
Iesirea de pe teritoriul Romaniei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii cartii de identitate sau a pasaportului valabil, fara a se aplica stampila de iesire de catre Politia de Frontiera in oricare dintre aceste documente. In unele dintre statele membre UE, se permite intrarea pe teritoriile lor pe baza cartii de identitate, Suedia facand parte din aceste state.
:offtopic:
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema. Este o incalcare a Regulamentului. :)
Sper ca nu faceti o confuzie: daca spuneti ca ati depasit termenul de sedere banuiesc ca vi s-a zis la un moment dat "aveti x zile sa parasiti tara", si acelasi lucru v-a fost consemnat pe pasaport. Insemnul foloseste strict autoritatilor locale, pentru cazul in care nu ati plecat in acele x zile si sunteti legitimat pe strada sa se ia masurile de rigoare. Am patit-o si eu, am stat vreo luna peste perioada permisa in Germania, mi s-a consemnat in pasaport, si de atunci am mai trecut de zeci de ori granita cu acelasi pasaport, fara niciun fel de probleme.
Carte identitate
lavi23
cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)