avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie

Buna ziua
Am urmatoarea problema un pic mai ciudata- un client a cumparat o pereche de sandale care s-au rupt dupa cateva zile, a venit cu ele inapoi la magazin si i-am returnat banii inapoi dupa care a zis ca vrea sa ii platim si deplasarea pana la magazin ca e din alt judet si a trebuit sa vina 100km cu sandalele i-am explicat ca nu se poate acest lucru ca nu se poate demostra de unde a venit el noi i-am dat banii pe sandale si atat.
A plecat foarte iritat ca va reclama la opc sau la alte institutii acest lucru.
Exista vreo lege sau o institutie care poate da curs unei asemena reclamatii?cam stupide
Multumesc
Cel mai recent răspuns: kandias , utilizator 16:50, 4 Iunie 2011
vorbe goala, nu va faceti griji
cumparatorul invoca faptul ca in legea 449 este prevazut ca " consumatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata" respectiv"Termenul fara plata, se refera la costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, manopera si materialele"
dar firma i-a inapoiat direct banii fara sa incerce sa aduca produsul la conformitate
a spus ca ne va reclama in instanta.
va rog sa imi spuneti cum sa fac ca nu inteleg mai nimic din legea asta stupida.din punctul meu de vedere legea se refera ca daca i-am fi luat produsul la reparat atunci trebuia sa platim noi costurile aferente repararii dar nu costul deplasarii clientului la magazin inteleg eu gresit?asa toata lumea care reclama un produs ar tebui sa ii platim biletul de autobuz ,taxi etc
Nu va faceti griji!!! Legea nu poate stipula asa ceva. Ganditi-va ce-ar fi daca ar trebui sa platiti costul unui bilet de avion? Oricine poate pretinde orice . Nu va speriati degaba. Oricum ati facut ceea ce trebuia facut si inca foa Nu aveti de ce sa-i platiti dv. costul deplasarii deaorece nu dv. ati confectionat sandalele. Reclamantul sa dea in judecata societatea care a fabricat produsul si sa ceara despagubiri. Chiar daca va reclama la OPC va garantez ca si inspectorii de acolo se vor amuza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Papuci care rod miha hu miha hu buna ziua Am o pereche de pantofi,care i-am incaltat de 3ori si m-au ros , am fost cu ei inapoi la magazin sa imi dea o alta pereche mai mare sau alt model ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la anpc - acordare garantie obiecte sanitare ceramice luminita1977 luminita1977 buna ziua. sunt o societate comerciala care are la vanzare si obiecte sanitare ceramice (chiuvete, toalete etc). un client cumpara un astfel de produs, il ... (vezi toată discuția)
Produs ales gresit de cumparator - restituirea pretului elenadil elenadil buna ziua. am un magazin care se ocupa cu comercializarea pieselor auto. am si eu o intrebare la dvs.: daca un client vine in magazin, cumpara o piesa, merge ... (vezi toată discuția)