avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... M-am autorizat ca PFA. Ce urmeaza dpdv legal?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

M-am autorizat ca PFA. Ce urmeaza dpdv legal?

Contract cu casa de pensii, contract pentru plata asigurarilor de sanatate? Alte taxe?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 12:02, 2 Iunie 2011
9511 ca primar si 6311, 6209. Multumesc pt raspunsuri
1.casa de marcat, obligatoriu bon fiscal si factura in cazul persoanelor juridice; bon fiscal in cazul persoanelor fizice, dar la cererea acestora trebuie sa emiteti si factura
2 inainte de a emite facturi trebuie sa dati o decizie interna privind emiterea facturilor ( alocare serii si numere...etc) se gasesc modele pe net. Facturile le puteti genera cu ajutorul unor aplicatii informatice, sau va procurati formulare si le completati de mana
3. Daca sunteti si platitor de tva, achizitionati 2 registre: Jurnalul de vanzari/ J de cumparari; aceste 2 registre trebuiesc achizitionate oricum, insa pe net mai sunt si alte opinii !!
4 Modalitatile de inregistrare a operatiunilor economico_financiare in Reg. Jurnal de Inacsari si Plati (RJIP) sunt cuprinse in OMFP 1040/2004 si in CF desigur. Tot in 1040 gasiti si precizari referitoare la completarea RJIP cu ajutorul unor aplicatii info.
Recomand sa insistati asupra cunoasterii caracterului de deductibilitate a platilor efectuate, pentru a sti ce anume aveti dreptul sa deduceti si ce nu.
5. Reg unic de control este obligatoriu in cazul PJ pentru dvs este optional, insa este bine sa-l achizitionati
Succes !
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea la o intreprindere individuala aamelia22 aamelia22 1. La achizitia stampilei se face NIR cf facturii apoi Bon de consum si se deschide o fisa evidenta obiecte de inventar? 2.pentru registrele contabile(Reg ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)