avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua.

Va rog sa primiti spre analiza urmatoarea speta:

Un angajat, dupa finalizarea concediului fara plata, nu se prezinta la locul de munca. De la data finalizarii concediului fara plata si pana in prezent se inregistreaza o perioada de 11 luni, fara ca angajatorul sa intreprinda vreun demers de incetare a raporturilor de munca.
Angajatorul constata in prezent ca doreste concedierea salariatului in cauza insa termenul prevazut de Codul muncii s-a prescris, conform Art. 268.
Ce se poate face in acest sens pentru incetarea raporturilor de munca?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 23 Mai 2011
Nu s-a prescris. Angajatorul acum constata ca salariatul nu are interes sa se prezinte la post si declanseaza procedura cercetarii disciplinare.
Totusi, de ce a fost tolerat atata timp?
Am si eu o intrebare lagat de concediul fara plata. As dori sa intru in concediu fara plata 1 an cu posibilitatea de prelungire inca un an. Se poate? Am inteles ca s-ar fi dat o lege in acest sens, dar nu stiu mai multe.
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns si poate cu un articol de lege in acest semn.
Va multumesc anticipat!
Art.153 C.mun. prevede:
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, durata maxima a CFP trebuie sa fie stabilita prin ccm aplicabil angajatorului sau prin R.I. al acestuia ... in lipsa unei astfel de prevederi, cred ca se poate lua CFP pe o durata de 1 an de zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata popanaid popanaid Buna ziua, La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce prevede regulamentul intern anca33a anca33a Buna ziua In contractul de munca nu este specificata durata concediului fara plata pe care o poate avea salariatul Am facut cerere de fara plata pe care nu ... (vezi toată discuția)
Cat poate dura concediul fara plata ? arhontele arhontele Potrivit H .G. nr. 250 din 8 mai 1992 in unitatile bugetare se pot acorda concedii fara plata pentru rezolvarea unor situatii personale. ART. 25(3) Concedii ... (vezi toată discuția)