avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

buna ziua,
am o problema pentru care solicit un sfat. am fost anuntat ca s-a dat o hotarare definitiva si firma unde sunt administrator
se afla in insolventa pentru o suma de 10000 de ron.desi este greu de crezut, nu am avut informatie despre proces, hotarare etc. am depus contestatie pe motiv ca nu am stiut(daca stiam gaseam o cale de rezolvare).contestatie se solutioneaza in septembrie dar intre timp firma care se ocupa de insolventa a blocat conturile firmei. este normal sa se blocheze pana se solutioneaza contestatia mea? pentru ca eu puteam plati suma datorata. daca reusesc sa platesc
intr-un fel suma datorata, mai ramane situatia de insolventa?
Cel mai recent răspuns: mihaigheorghe , utilizator 10:32, 24 Iulie 2008
cum scap?
buna ziua !
CU SCUZE CA IMI PREZINT AICI PROBLEMA .... OARECUM ASEMANATOARE DAR, cu diferenta ca s-a numit lichidatorul in instanta in 23.05 si am aflat doar in 18 iunie ; pana in 04.07 se primeau cereri de creante si tabelul definitiv se stabileste pana in 01.08;finantele cereau 150.000 desi datoria este de max 17800 ( cu dobanzi si penalitati)....NU EXISTA ALTI CREDITORI.... cu lichidatorul am luat legatura... cu finantele am discutat si deocamdata am o hartie cu suma reala venita pe fax .... nu stiu ce au anuntat lichidatorului...ce pot face ? am dreptul sa achit direct ?! Mentionez ca dreptul de administrare s-a ridicat ! AS VREA SA ACHIT INAINTE DAR NU STIU DACA ESTE LEGAL ! nu stiu nici macar cand pot contesta suma daca lichidatorul nu e anuntat .... Cu scuze .... dar sunt un pic cam terorizata de subiect.
Multumesc
Legat de problema ridicata de mine: ce pot sa fac daca societatea are deschisa
procedura de insolventa, este numit un administrator judiciar, eu in calitate de administrator
pot continua activitatea(asa este scris la Reg. Com) dar in supravegherea adm. judiciar insa acesta pleaca in concediu
(fiind vacanta judecatoreasca) si in acest fel demonstreaza ca nu ma ajuta ci ma blocheaza.
Evident legea il protejeaza iar eu daca am de ex un incident de plata de vina sunt eu pentru ca nu platesc
din motiv ca adm. judiciar este in concediu
Daca la dosarul de insolventa am depus in termen (pana in 10 zile) contestatie in anulare, pentru ca nu am stiut,
pot modifica contestatia in anulare in recurs pentru ca intre timp platesc suma ceruta? Si daca se poate modifica
in recurs hotararea judecatoreasca initiala ramane valabila? Ma refer la efectele hotararii(publicare in buletinul
insolventei, Reg. Com. etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie creanta -insolventa michim michim buna ziua ! CU SCUZE CA IMI PREZINT AICI PROBLEMA .... Instanta in 23.05.08 a declansat procedura de insolventa la cererea adm fin publice pentru o creanta de ... (vezi toată discuția)
Insolventa Daniela Enache Daniela Enache Firma x in calitate de debitor , datoreaza o suma firmei y. A fost un proces pe rol deschis de firma y exista sentinta definitiva, Ordonanta 5/2001 somatie de ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala fost salariat brendissima brendissima Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum ... (vezi toată discuția)