avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Contracte, facturi/chitante
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Contracte, facturi/chitante

Buna ziua,

Sunt in proces de infiintare al unui site care va contine o baza de date la care doar persoanele inregistrate pe site vor avea acces.Aceste persoane vor trebui sa plateasca o suma,intr-un cont bancar afisat pe site.Intrebarile mele sunt:

1.Sunt obligat sa inchei un contract cu persoana fizica/juridica care va dori sa se aboneze la baza de date?Cum as putea sa inchei unul,in baza a ce lege ?

2.Daca mi se cere factura fiscala sau chitanta sunt obligat sa ofer?si cum as putea sa eliberez asa ceva eu nefiind persoana juridica?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:18, 25 Mai 2011
Trebuie sa va faceti mai intai o firma care sa administreze acest site. Da, se incheie un contract care sa cuprinda clar serviciul pe care-l oferiti si tariful perceput si alte clauze. In functie de tipul de servici trebuie sa dati facturi. Chitante nu se dau pentru ca plata se va face prin contul bancar al firmei.
Va multumesc pentru raspuns, dar ca persoana fizica nu as putea sa administrez site-ul?E obligatoriu sa imi infiintez o firma?

Dumneavoastra veti obtine niste venituri care trebuie impozitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi electronice aling aling Buna ziua! Am o problema si sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Diverse probleme legate de comert fizic sau online. Alone Alone Buna ziua, Nu stiu daca am nimerit forumul adecvat acestui post insa sper sa gasesc niste raspunsuri cu ajutorul vostru. Detin o societate comerciala SRL ... (vezi toată discuția)