avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala - agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala - agresiune fizica

Ce sanse de reusita am in cazul unei plangeri penale impotriva unui cetatean care m-a agresat fizic in fata blocului in care locuiesc? Exista urme de agresiune fizica (contuzii, tumefieri) certificate medical de catre IML. Exista martori. Am depus, in decursul timpului, mai multe plangeri la aceeasi unitate de politie impotriva respectivului cetatean, referitoare la jignire si injurii .Exista o declaratie din partea acestuia prin care se angajeaza sa aibe o conduita civilizata vis-a-vis de persoana mea. Ce ar trebui sa fac mai departe pentru a-mi apara dreptatea si integritatea fizica , deoarece am impresia ca prin lipsa de masuri si fermitate de care au dat dovada functionarii din respectiva unitate a politiei , nu s-a facut decat sa se incurajeze cetateanul in cauza sa-si manifeste intr-un mod si mai brutal agresiunea vis-a-vis de persoana mea? Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
depuneti plangerea penala, se vor efectua cercetari si va fi tras la raspundere.
In primul rand va trebuie certificat medico-legal. Fara acela nu aveti dovada urmelor agresiunii. Certificatul va trebui sa il obtineti cel tarziu in ziua urmatoare agresiunii. Cu o copie dupa acel certificat va trebui sa depuneti plangere impotriva subsemnatului si periodic sa va interesati la militie despre stadiul solutionarii plangerii. Fiti foarte atent pentru ca au bunul obicei sa faca proceduri de afisare din birou. Le convine sa nu va prezentati cand va cheama sa va sustineti declaratia ca sa-l bage pe agresor pe contraventional si nu pe penal. asta cu sprijinul tacit al procurorului de caz. Oricum cam doi ani le ia sa solutioneze o plangere si asta intr-un oras mic.
Mare atentie, cand primiti ordonanta procurorului. Aveti 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta. sa formulati plangere la prim procuror . care este obligat sa solutioneze plangerea dvs in termen de 20 de zile si sa v-o comunice.
De la data comunicarii rezolutiei prim-procurorului, aveti 20 de zile sa formulati plangere la judecatoria competenta.

Gasiti mai multe in 278 alin. (1) si urm din Codul de procedură penală.

Sfat : procurati-va din timp martori si pastrati originalul dupa certificatul medico-legal (va va fi necesar in instanta). De asemenea fiti cu ochii pe ei pentru ca desi traiesc si chiar bine din impozitele si taxele noastre, NU lucreaza pentru noi.

Desigur daca sunteti demnitar public, magistrat sau interlop se vor misca mult mai repede in sprijinul dvs. Ca de, traim in Romania.

In speranta ca v-am scutit timpul si banii ce i-ati cheltui cu un avocat, va doresc succes.;)
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Mysogyn, utilizator
Va multumesc pentru raspuns si pentru sfaturi ! Observ ca-mi confirmati impresia pe care am avut-o referitoare la atitudinea functionarilor platiti din munca noastra...lipsa de politete si permanenta impresie ca-i deranjezi... Poate , in postura de infractor ai parte de un tratament mult mai onorabil.
O intrebare as mai avea: adresele oficiale sunt trimise prin posta obisnuita, sau trebuie sa faca dovada primirii la destinatar prin confirmare de primire?
Va multumesc inca odata!
orice petitie pe care o depuneti la orice institutie ar fi indicat sa o faceti in dublu exemplar iar pe cel ce ram,ane la dvs sa cereti sa va treaca nr de inregistrare.
puteti si cu confirmare de primire insa mai sigur este cu copie asa cum am scris mai sus.
succes
Va multumesc! Eu ma refeream la cele pe care ar trebui sa le primesc din partea institutiilor... Oricum e o idee buna petitia in dublu exemplar , doar ca ar trebui sa mergi la ei pregatita cu indigo-ul ( de multe ori nu au nici coli de hartie..nu mai vorbesc de xerox!) sau sa o faci de acasa ...desi nici asta nu e o solutie pt ca la politie se practica stilul "dictare" si daca nu scrii ceea ce spun ei..cuvant, virgula si liniuta, ai toate sansele sa fi pierdut timpul degeaba.

Alte discuții în legătură

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? ma ... Andrea423 Andrea423 Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma refer sa nu fie un conflict de interese. La DNA, sau exista un procuror care este cunoscut sa ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)