avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala - agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala - agresiune fizica

Ce sanse de reusita am in cazul unei plangeri penale impotriva unui cetatean care m-a agresat fizic in fata blocului in care locuiesc? Exista urme de agresiune fizica (contuzii, tumefieri) certificate medical de catre IML. Exista martori. Am depus, in decursul timpului, mai multe plangeri la aceeasi unitate de politie impotriva respectivului cetatean, referitoare la jignire si injurii .Exista o declaratie din partea acestuia prin care se angajeaza sa aibe o conduita civilizata vis-a-vis de persoana mea. Ce ar trebui sa fac mai departe pentru a-mi apara dreptatea si integritatea fizica , deoarece am impresia ca prin lipsa de masuri si fermitate de care au dat dovada functionarii din respectiva unitate a politiei , nu s-a facut decat sa se incurajeze cetateanul in cauza sa-si manifeste intr-un mod si mai brutal agresiunea vis-a-vis de persoana mea? Va multumesc anticipat pentru sfaturi!
Mysogyn a scris:

In primul rand va trebuie certificat medico-legal. Fara acela nu aveti dovada urmelor agresiunii. Certificatul va trebui sa il obtineti cel tarziu in ziua urmatoare agresiunii. Cu o copie dupa acel certificat va trebui sa depuneti plangere impotriva subsemnatului si periodic sa va interesati la militie despre stadiul solutionarii plangerii. Fiti foarte atent pentru ca au bunul obicei sa faca proceduri de afisare din birou. Le convine sa nu va prezentati cand va cheama sa va sustineti declaratia ca sa-l bage pe agresor pe contraventional si nu pe penal. asta cu sprijinul tacit al procurorului de caz. Oricum cam doi ani le ia sa solutioneze o plangere si asta intr-un oras mic.
Mare atentie, cand primiti ordonanta procurorului. Aveti 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta. sa formulati plangere la prim procuror . care este obligat sa solutioneze plangerea dvs in termen de 20 de zile si sa v-o comunice.
De la data comunicarii rezolutiei prim-procurorului, aveti 20 de zile sa formulati plangere la judecatoria competenta.

Gasiti mai multe in 278 alin. (1) si urm din Codul de procedură penală.

Sfat : procurati-va din timp martori si pastrati originalul dupa certificatul medico-legal (va va fi necesar in instanta). De asemenea fiti cu ochii pe ei pentru ca desi traiesc si chiar bine din impozitele si taxele noastre, NU lucreaza pentru noi.

Desigur daca sunteti demnitar public, magistrat sau interlop se vor misca mult mai repede in sprijinul dvs. Ca de, traim in Romania.

In speranta ca v-am scutit timpul si banii ce i-ati cheltui cu un avocat, va doresc succes.;)

Angajati un avocat daca aveti nelamuriri. Sfaturile juridice date cu copy paste de pe ''Goagle'' nu au valoare juridica. In ce priveste sfaturile pe care ti le da un militian sunt pentru o corecta incadrare a faptei si omiterea irelevantelor, nu cred ca s-a facut plangere pentru vatamare corporala si iti modifica un lucrator de politie declaratia astfel incat sa ti-o incadreze la seductie.
Doamne! Se pare ca sunt atatea hatishuri si subterfugii in practica , incat ca sa iti faci dreptate in tara asta, iti trebuie un avocat "tocilar" cum ati spus , dar si cu indelunga practica..
Aveti nevoie de un avocat care sa isi formeze o opinie cu privire la faptele concrete, odata ce a luat la cunostinta de toate probele din dosar.
Aici cel mult puteti obtine o opinie superficiala.
Deasemene avocatul va avea la indemana si intampinarea depusa de catre parat va sti pe ce sa se bazeze.
La prima vedere nu veti avea probleme in obtinerea castigului de cauza. Dar se stie ca in dosarul penal de obicei toate partile sunt ''victime''.
De aceea cel mai bun sfat pe care ti-l poate oferi cineva este sa iti angajezi un avocat cu experienta, asta nu vrea sa spuna neaparat ''tocilar''.
Ce spun eu ce raspundeti dvs.

1. Nu sunt sfaturi de pe "goagle" ci se refera la o speta in care am fost implicat personal si am invatat pe propria-mi piele unele lucruri.
2. Nu cred ca am facut o referire la seductie ci doar la unele subtrefugii cu care profesionistii -organe de cercetare penala jongleaza. Si nu politistul iti modifica plangerea ci cel mult influenteaza procurorul desemnat sa dispuna sa zicem scoaterea de sub urmarire penala.

Haideti sa incercam sa fim de ajutor si sa nu picam totusi in derizoriu. Si daca chiar mai gasiti pe google un sfat in genul asta va invit sa mi-l impartasiti. Pentru ca atunci cand am deschis o tema pe subiectul acesta nimeni nu s-a ingramadit cu sfaturi. Si sincer nici google nu mi-a fost de vreun real folos.

Desigur un avocat specializat pe penal ar fi util dar e greu de gasit unul intr-adevar bun. Si de regula costa.
Vreau sa fac o plîngere împotriva unor persoane din loc Eforie Nord constanta declar următoarele nu e prima dată cînd se întâmplă tot timpul se leagă de copii ii agresează verbal in clusiv și pe mama mea dar problema că nu pot face o plimbare la poliția din Eforie Nord ptr că aceste persoane sunt mina in mina cu ei și citesc persoane din politie nu își fac treabă cum ar trebui și ar cam trebui scuturați va rog sa Ramine anonim numele meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? ma ... Andrea423 Andrea423 Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma refer sa nu fie un conflict de interese. La DNA, sau exista un procuror care este cunoscut sa ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Abuz politie. declaratie scrisa sub presiune. posibilitate schimbare declaratie ionuti876 ionuti876 Buna seara, am fost retinut intr-o sectie de politie in bucuresti fara sa fiu inregistrat in care am fost retinut in jur de 6 ore, am fost maltratat si ... (vezi toată discuția)