avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,
Supun si eu atentiei cazul meu. Tatal meu a decedat in anul 2004, insa parintii mei sunt divortati din `89; el a stat in concubinaj cu o doamna mai mult de 10 ani. A iesit la pensie, era fost cadru militar ( colonel la pol. Craiova ) si stiu ca a luat si 50.000 lei salarii compensatorii. Dupa decesul lui am incercat sa vorbesc cu " sotia " lui pentru dezbaterea de mosteniri, insa ea a zis ca tata nu a avut nimic decat o dacie pe care daca vreau sa o iau sa-i platesc 2.000 lei ( ca a montat sistem gpl pe ea si a platiti si asigurarea ). Eu am incercat si am tot facut adresa pe la diverse institutii insa n-am reusit sa scot niciun act din care sa reiasa ca a avut proprietati sau bani in depozit bancar ( dna mi-a zis ca cei 500 mil vechi i-a folosit pentru inmormantare si pomeni ) insa fara reusita; eu stau in Tulcea iar ultimul domiciliu al tatalui meu este la Craiova. Cum asi putea sa scot anexa1 fara sa ajung acolo? Am doar duplicat dupa certificatul lui de deces, deoarece dna nu a vrut sa-mi dea originalul sa depun actele pentru dezbaterea mostenirii. Tot in timpul concubinajului ei si-au facut o casa ( pentru care stiu sigur ca tata a platit mesteri din Maramures ) insa nu stiu pe ce nume figureaza.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
stelutza_tl, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:17, 24 Mai 2011
Mergeti la Camera Notarilor de domiciliu si solicitati sa verifice daca s-a dezbatut succesiunea si exista certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat calitate de mostenitor kinky kinky Buna seara, in urma decesului tatalui meu, eu, fratele si mama suntem interesati in obtinerea de date de la banca unde tatal meu are deschis un cont. am ... (vezi toată discuția)
Neintelegere familiala... alex83 alex83 buna ziua...tata-l nostru a decedat in 2011 si mama nu a dezbatut mostenirea...mentionez ca mama ne-a parasit acum 10 ani si acum vine sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate accepta moștenirea in urma decesului unui ... B123456 B123456 Bună seara. Se poate accepta moștenirea in urma decesului unui părinte de către un copil, dacă ceilalți nu se prezintă la succesiune? Mulțumesc (vezi toată discuția)