avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot dobandi titlul de proprietate pe mostenirea de la parintii mei in situatia urmatoare:mama decedata din 1983 , iar tata in 1994. Dupa mama a fost facuta dezbaterea mostenirii dar dupa tata nu. Precizez ca mai am o sora in viata. Eu am ramas in casa parintilor si am platit taxele aferente casei si terenului, permanent fara contributia sorei mai mari. Deoarece au trecut 28respectiv 17 ani de la decesul parintilor mai este nevoie de dezbatere, partaj mostenire?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 12:40, 24 Mai 2011
Sigur. Trebuie facuta si succesiunea dupa tata.
puteti sa-mi spuneti si cum sa procedez?
Prezentati-va la un notar.
ms...interesant citat...
..“Nu eu sunt bufonul, ci societatea monstruos de cinică şi naiv de inconştientă care pretinde că este serioasă numai pentru a-şi ascunde mai bine nebunia.” (Salvador Dalí)
Desigur, este nevoie sa demarati dezbaterea succesorala, pentru ca trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor, doar astfel veti putea devenip roprietarul bunurilor care compun masa succesorala.Acum, desi in ceea ce va priveste este evident ca ati administrat bunurile si ati facut acte apte a fi considerate acceptare tacita , depinde daca si sora dvs. a facut ceva in sensul de a accepta mostenirea, expres sau tacit.Fiindca daca si ea ar putea dovedi ca ar fi acceptat mostenirea dupa mama, fie si in mod tacit, si nu va veti intelege amiabil,astfel incat sa rezolvati totul la notar, va trebui sa va adresati instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gigidiri gigidiri In urma decesului tatalui am fost repartizati unui notar pentru succesiune.Aceasta s-a realizat in 2005 fara participarea unui membru (verisoara infiata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune nucu_1 nucu_1 buna seara,am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra.tatal meu a decedat in 1983,am fost 5 frati,din care 3 au ramas straini de succesiune conform art ... (vezi toată discuția)
Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)