avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai pot recupera suma de bani cu care am girat ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai pot recupera suma de bani cu care am girat ?

Sotia mea a facut anul trecut un imprumut pe societate comerciala (unde este asociat unic si administrator) sub forma de linie de credit in valoare de 10.000 euro , iar eu am fost girant. Cand a venit termenul de restituire a sumei respective , sotia a refuzat onorarea platii si eu am fost obligat sa achit prin transfer bancar suma de 385 mil lei vechi .
Acum suntem in divort , prima infatisare fiind de abia in octombrie anul curent . Am vreo sansa sa recuperez acesti bani ? Pot avea pretentii la aceasta societate comerciala ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: razvanovici , utilizator 23:06, 27 Mai 2011
Puteti incerca recuperarea sumelor de la societate, legea conferindu-va acest drept de regres impotriva celui ptr care ati girat, dar important este ca acea societate a sotiei dvs sa desfasoare activitate, sa aiba active urmaribile.
Societatea are activitate in momentul de fata . Daca m-ati putea ajuta si cat m-ar costa toata afacerea ?
Multumesc anticipat !
0729497779 / Razvan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa -mi dati un sfat. MARCELA2000 MARCELA2000 Am avut un imprumut la BCR de 4000RON. Am achitat timp de un an si jumatate la zi ratele, dupa care nu am achitat timp de 8 luni.Am primit acasa un plic ca nu ... (vezi toată discuția)
Soarta girantului debitorului  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN #-o avem o spetza in care sotzul e debitorul si sotia e girantul debitorului. cu timpul s-a ajuns la divort. de-al naibii sotzul-debitor refuza sa mai ... (vezi toată discuția)
Organizatie de tip c.a.r. valiungur valiungur daca stiti cumva ce acte normative reglementeaza activitatea unei organizatii de tip C.A.R. (casa de ajutor reciproc) a unei societati comerciale?Am girat o ... (vezi toată discuția)