avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cereri locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cereri locatar

Buna ziua

La noi in bloc exista un locatar care desi are mari restante la intretinere, ne tot da in judecata, avand pana acum pe rol 9 procese. Temele sunt diverse, de la contestarea calculului intretinerii, pana la calomnie si "stirbirea demnitatii" - am incheiat citatul.
Mai nou, ne solicita acte, facturi, documentele Adunarii (la care nu a participat) din anul 2007, altfel ne ameninta iar cu judecata. Ce putem face cu aceste documente. Nu este nimeni de rea credinta, dar i-am spus ca sunt la contabila, sunt arhivate, e foarte greu sa aduni atatea documente.
Ce ne sfatuiti?

Multumesc
@udri
Sunteti obligat doar sa ii aratati nu sa ii dati copii.Asta daca e un locatar normal.

Daca e unul care vine dupa 3 ani ca vrea nu stiu ce documente asta nu e om normal.
Daca stiti ca sunteti in regula lasati-l sa va dea in judecata o sa piarda si se satura dupa ce o sa platesca si cheltuieli de judecata.

Dar spuneti ca are restante sper ca nu are restante mai vechi de 3 ani si nu l-ati dat in judecata pentru ele ca se prescriu.
Apropo cit timp trebuie tinute documentele asociatiei pana sa le arunci?
10 ani fisele si jurnalele contabile
50 ani statele de plata

Asta din punct de vedere contabil, din alte puncte de vedere nu am idee, banuiesc ca nu la infinit.
Apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Ati inteles bine, nu e un locatar normal. Culmea, e chiar avocat si se judeca cu blocul in 9 procese. A devenit sursa lui de venit. Inteleg ca suntem obligati de lege sa-i acordam accesul la actele asociatiei, dar unde scrie ca trebuie sa-i fac si copii? A mai cerut odata asta, instanta ne-a obligat sa-i dam copii, acestea au necesitat o saptamana de cautari in acte, dus cu dosarele la copiator, timp si bani cheltuiti. Cine are timp de asa ceva? El nu vrea sa-si plateasca datoriile catre bloc din ambitie!!! si cand l-am somat sa plateasca, ne-a dat in judecata contestand suma si cerand explicatii ale calculatiei. Asociatia are dreptate in calculul sumei, am angajat un expert (pe care l-a contestat in instanta de 3 ori) dar tot acest proces este lung, s-a ajuns la recurs, el nu plateste, si tot asa...
Cand l-am somat sa plateasca, ne-a platit prin CEC o suma oarecare, reprezentand cheltuieli luna x. Dar nu este toata suma si plateste asa prin CEC cat vrea el. Va rog sfatuiti-ne ce putem face sa scapam de situatia asta ridicola.

Va multumesc
As mai avea o intrebare: noi nu putem sa-l dam in judecata pentru hartuire, sau ceva asemanator? ne da in judecata de cateva ori pe an, pe diverse motive. In asociatie sunt oameni batrani care nu au timp si bani de procese. Acum il da in judcata pe adtor pentru ca l-a defaimat in bloc.....o reclamatie la barou ar ajuta?

Multumesc
Pai nu mai bine angajati si dv un avocat si cistigati procesele cu el si o sa devina el sursa avocatului dv si o sa ii treaca.

Si noi am avut un avocat in bloc cu aceleasi ideii.Ca el nu plateste nu stiu ce.
Ne-a dat in judecat si in mod ciudat nu am primit instiintarea de chemare in judecata asa ca castigat.Dar am primit rezultatul procesului am facut recurs,a am angajat avocat .
Intre timp ne-a dat in judecata pentru alte sume platite deja mai vechi.
Am cistigat recursul apoi toate celelate procese.Apoi a inceput sa plateasca desi ca de obicei comenta orice si vroia sa vada orice.
Deja la orice sesizare nu ii mai raspundem chiar si legala si ii spunem sa ne dea in judecata ca nu respectam legea.
S-a potolit desi acum nimeni nu il suporta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se someaza inainte de a da in judecata un rau platnic la bloc? Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, As avea si eu o intrebare la dvs.: care este procedura legala de trimitere in judecata a unui rau platnic intretinere la bloc? Cunosc cu cele 90 ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere Shaiya Shaiya Am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Pentru ca am copilas mic nu m-am putut prezenta la proces si acesta s-a ... (vezi toată discuția)
Unii platesc cheltuieli de judecata, altii nu, de ce? innsolente innsolente anul trecut am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari a blocului in care locuiesc pentru restante la intretinere, dar nu numai eu am fost dat in ... (vezi toată discuția)