Buna ziua!
1.Citind in legea si statutul consilierilor juridici am vazut cum ca acestia raspund disciplinar, contraventiona, penal...etc pt faptele savarsite in legatura cu profesia.Intrebarea este cat timp este responsabil, sau mai bine spus cat timp, ani ramane responsabil un jurist pt actele, faptele semnate contrasemnate de acesta?
2. A doua intrebare : intr-un contract, act ,juristul raspunde doar pentru legalitatea acestuia nu si pentru realizarea obiectului contractului?
V a multumesc !!
Pai daca c.j. raspunde pt tot ce este prevazut in contract, care mai este rostul celorlalti semnatari - dir tehnic, dir ec, dir general? nu e cam mult spus ca un c.j. raspunde pt tot ce prevede contractul? (si, pe cale de consecinta, la ce mai sunt platiti ceilalti?? raspunderea lor care mai este? in fine....)
e firesc sa fie fortate limitele obligatiilor de munca ale c.j. fara ca acesta sa aiba competenta profesionala necesara pt a-si exprima punctul de vedere, altul decat cel strict referitor la legalitate? in temeiul a ce? exclud situatia in care atare obligatii de munca au fost prevazute in fisa postului, iar c.j. a acceptat asemenea...cum sa le spun...
Statulut profesiei de consilier juridic - bun/rau cum este, exista, e in vigoare si se aplica. Mai ramane atentia vi-s-vis de prevederile CIM -atat la semnarea acestuia, cat si pe parcurs, in cazul eventualei modificari a fisei postului. Recomand semnatura pe fiecare pagina.
Art. 998, 999 C.civ. - desigur! cu un singur amendament: sa existe legatura de cauzalitate fapta-prejudiciu, altfel nu. Iar aici discutia devine foarte-foaarte complicata...de la caz la caz.
Imputatii
adimiu
care este parerea dvs. cu privire la [b]imputarea unor penalitati[/b] in cazul in care ele nu se pot incasa de la persoanele fizice sau juridice carora li s-au ... (vezi toată discuția)