avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de demisie semnat de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de demisie semnat de angajator

Buna ziua,

Va prezint mai jos o situatie delicata, va rog sa va dati cu parerea. Angajatul detinea un contract de munca pe o perioada nedeterminata, insa proiectul a fost abandonat de catre clientul final. Angajatul si angajatorul s-au inteles in desfacerea contractului de munca, in prima faza angajatul fiind de acord si semnand cererea de demisie. Dupa desfacerea contractului de munca, angajatul a solicitat imediat sa i se desfaca contractul conform unei alte "litere".

Cu ajutorul unor relatii, s-a reusit aceasta modificare, insa toate actele trebuiau redactate si semnate din nou. Dat fiind faptul ca trebuiau facute pe loc, de aceasta data cererea de demisie a fost semnata de angajator in locul angajatului.

In cazul in care angajatul "se supara" pe fostul angajat, ce poate sa ii faca? Il poate da in judecata pentru falsificarea semnaturii? Ce consecinte pot fi?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 25 Mai 2011
In acest caz, se poate solicita nulitatea deciziei de incetare a c.i.m. ... situatie in care se paote angaja si raspunderea penala a angajatorului pentru savarsirea unui concurs de infractiuni : fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
In astfel de situatii se urmareste solutionarea pe cale amiabila sau judecatoreasca? Angajatul nu a mai lucrat la firma timp de 7 luni, iar acum, intamplator s-a intalnit cu aceasta semnatura si s-a gandit ca ar putea profita. Multumesc.
Solutionarea problemei ar fi bine sa se faca pe cale amiabila se scuteste timp si bani, insa pe cale judecatoreasca este de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura si fals in declaratii Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua! Bunicul meu locuiește într-un spațiu închiriat de la societatea unde a fost angajat si de unde a iesit la pensie. In același imobil mai ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Am aflat dupa 4 luni ca sunt concediat costy1 costy1 Am lucrat timp de un an de zile la o firma, bineanteles cu carte de munca. Anul acesta in februarie, angajatorul a considerat ca plateste prea multi bani la ... (vezi toată discuția)