avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna seara! Anul trecut in martie sotul meu a avut un accident rutier cu masina politiei in Calarasi.Vinovat sotul meu, nu a vazut indicatorul cedeaza trecerea.Am dat in judecata politia Calarasi pentru contestarea procesului verbal intocmit ,deorece politistul avea si el viteza si nu s-a consemnat culpa comuna,si noi eram terminati ca tocmai ce ne invartisem in aer de 3 ori am semnat fara sa citim atent.Am recuperat permisul,dar am pierdut si procesul.Am asteptat acasa redactarea solutiei,am incercat la Udristei sa depunem permisul dar nu ni l-au primit.Am primit instiintarea ca se suspenda dreptul de a conduce cu 30 Aprilie 2011 pentru 90 zile.60 zile potrivit pv si 30 pentru nepredarea permisului la termen cu toate ca noi nici acum nu avem solutia instantei redactata.in urma examenului de reexaminare sotul meu a trecut acest examen si a facut un memoriu la politia rutiera Bucuresti care urma sa fie trimis la Calarasi pentru restituirea permisului iar nici azi 24 mai nu am primit raspuns.Cum trebuie procedat ca nu mai inteleg ?Ce prevede legea in sensul asta?

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 22:25, 24 Mai 2011
Buna seara !
Raspunsul la cererea prin care ati solicitat reducerea perioadei de suspendare a permisului il veti primi in termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia (nu specificati in post cand ati depus cererea ) . Oricum , pana cand nu primiti raspunsul prin care se comunica reducerea termenului de suspendare , nu puteti face nimic. Puteati sa verificati daca s-a emis sau nu sentinta prin intermediul aplicatiei ECRIS pe net ... dar nu mai are sens aceasta discutie ...
Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu dovada de circulatie!? RobuG RobuG Sunt din timis si am fost prins in circulatie cu un autoturism radiat. Am fost sanctionat adica dosar penal, permisul a ramas la politie si mi-au dat dovada de ... (vezi toată discuția)
Majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere radu romanessi radu romanessi In data de 12.02.2010 prin sentinta Tribunalului Cluj mi s-a respins plangerea impotriva suspendarii permisului de conducere. Sentinta ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)