avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA facturi neincasate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA facturi neincasate

Buna ziua ,

Va supun atentiei urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns :
Am avut incheiat contract de prestari servicii transport cu o societate de curierat .Pe parcursul colaborarii s-au adunat facturi de ~ 40 000 ROn neachitate de catre ei . Am incetat unilateral colaborarea , i-am actionat in judecata , au avut loc niste infatisari , amanari ...iar zilele trecute am aflat ca administratorul a declarat societatea in faliment .
Intrebarea noastra este - exista vreo modalitate de a recupera TVA-ul platit la stat pentru facturile emise ? Avand in vedere ca acele facturi nu s-au incasat niciodata , dar noi am platit TVA-ul la emiterea lor ?
Stiti cumva daca am putea actiona in instanta - penal - administratorul societatii respective in vederea recuperarii creantei ?

Multumim anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 22:32, 24 Mai 2011
TVA-ul nu îl puteţi recupera decât acţionând în judecată administratorul societăţii dacă mai daţi de el
TVA-ul se recupereaza cand se inchide procedura de faliment si aveti hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Mai multe detalii la:
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata mardaghe mardaghe Buna ziua, Am cateva facturi neachitate la ROMTELECOM, ( contractele sunt pe firma ) Momentan firma este in imposibilitate de plata nemai fiind activitate ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva lena12 lena12 Buna ziua, in anul 2009 am prestat servicii unei firme X ; am facturat la momentul acela, am platit binenteles TVA-ul iar firma X a intrat in insolventa, iar ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Apelez din nou la profesionalismul dv intrebindu-va: 1.Cum trebuie sa inregistrez motorina achizitionata in UE de catre o firma de transport platitoare de ... (vezi toată discuția)