avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare parti sociale din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare parti sociale din firma

suntem un srl cu 3 asociati si activam in dom. constructiilor. unul dintre asociati vrea sa plece din firma si vrea sa-si vanda partea lui adica 33.33 din partile sociale pentru care a cerut o suma foarte mare.
cum putem face sa-i platim cat este valoarea reala a partii lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 17:14, 14 Iulie 2008
Nu prea puteti sa ii impuneti asociatului cedent un pret la care sa isi vanda participatia in societate. In acelasi timp, si asociatul cedent este oarecum "blocat", in sensul ca daca nu reuseste sa vanda catre unul dintre asociatii existenti (la un pret convenit cu acesta), nu va putea vinde catre un tert (strain de societate) decat cu aprobarea Adunarii Generale a Asociatilor, hotararea trebuind luata cu majoritate de 3/4 din capitalul social (vedeti si ce scrie in Actul constitutiv), deci si un asociat cu 33.33% (inteleg ca asociatii detin aceeasi cota in capitalul social) poate bloca votul in AGA.
Buna ziua!
Oferiti-i pretul pe care il considerati dvs. corect.
Cum va poate obliga asociatul dvs. sa-i dati un pret mai mare decat cel real?
Daca nu-i oferiti pretul cerut, ce poate face decat sa ramana in continuare in firma?
Exista in Actul constitutiv al societatii posibilitatea de a vinde si catre terte persoane?
Cu stima,
av. Silviu Serban
obtinerea unui pret bun se realizeaza prin negociere.
Asociatul care se retrage are dreptul la cota parte, proportional cu cota de participare la capitalul social
Alta solutie ar fi retragerea asociatului din societate, caz in care partile sociale se anuleaza, si capitalul social se reduce in mod corespunzator. pentru a afla cat valoreaza afacerea puteti consulta auditor financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din s.r.l., cesiune-vanzare parti sociale bitec bitec As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.sunt membru asociat (25%) intr-un SRL (capital social de 200 RON), unde sunt si angajat. Ce pretentii as ... (vezi toată discuția)
Impartire actiuni in societate comerciala newlakshmi2002mi newlakshmi2002mi Buna ziua, suntem 3 asociati intr un laborator de analize medicale, in procentele de 33.34 /33.33/ 33.33 la suta , iar un asociat cu 33.33 % doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Legea 31/1990. conditii de cvorum si majoritate pentru retragere asociat din srl calin_andrei calin_andrei Am o situatie semi-delicata pentru cunoscatorii legii 31/1990. In actul constitutiv scrie ca hotararile privind modificarea actului constitutiv precum si ... (vezi toată discuția)