Tanjiani a scris:
In loc sa mi se calculeze 5 % la 1359 lei, in mod eronat sau intentionat pentru a nu fi incadrata pe cons principal II, mi-au calculat 5% doar la 1087 lei... alta aplicare a legii in mod diferentiat...
ASA ERA CORECT.
Stabilirea gradului profesional se facea in functie de salariile de incadrare prevazute pe grila respectiva pentru fiecare treapta de salarizare de la fiecare grad, SALARII CARE NU AVEAU INCLUS SPORUL DE VECHIME.
Asa ca nu se pot compara merele cu perele, adica la salariul de incadrare sa va fie adunat sporul de vechime iar la suma acestora sa fie aplicat procentul de 5% urmand ca acest nou salariu, care contine si sporul de vechime sa fie comparat cu salariile de pe grila care nu contin sporul de vechime - aici e nuanta pe care nu o sesizati#-o
legea nr.330/2009
" ART. 13
(1) Salariile de bază se diferenţiază pe funcţii în raport cu nivelul pregătirii profesionale, experienţa şi răspunderea în muncă, precum şi cu nivelul de complexitate a activităţii specifice fiecărui post.
(2) În cadrul fiecărei funcţii, salariile de bază se diferenţiază pe grade în cazul studiilor superioare, studiilor superioare de scurtă durată şi pe trepte profesionale în cazul studiilor medii, astfel încât să se asigure posibilitatea diferenţierii salariilor de bază individuale în raport cu nivelul pregătirii profesionale a fiecărei persoane şi cu experienţa acesteia în muncă. De regulă, se utilizează 2 - 3 grade şi, respectiv, 2 - 3 trepte profesionale.
(3) În cadrul fiecărui grad sau al fiecărei trepte profesionale, diferenţierea salariilor de bază se face pe un număr de 5 gradaţii, corespunzătoare celor 5 tranşe de vechime în muncă, prevăzute la art. 16, cu excepţia funcţiilor publice, unde se utilizează 3 grade profesionale şi 3 trepte de salarizare.
(4) Salariile de bază, soldele funcţiilor de bază şi indemnizaţiile lunare de încadrare se determină prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare prevăzuţi pentru fiecare funcţie cu valoarea coeficientului 1,00, rotunjindu-se din leu în leu, în favoarea salariatului.
Anexa III
Art. 16
(1) Funcţionarii publici care absolvesc studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent sau, după caz, principal, din clasa corespunzătoare studiilor absolvite, astfel încât să i se asigure o creştere de maximum 5%, dar nu mai puţin decât salariul de bază avut anterior.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă."
cum, odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 330/2009, sporul de vechime a intrat in salariul de baza, mi se pare cat se poate de limpede ca acel procent de 5 % trebuia aplicat la salariul de baza ( adica ala noul...cu sporurile in el).Aceasta majorare, nu trebuia sa fie mai mica decat salariul de baza avut anterior...dar, nici mai mare decat salariul de baza aferent functiei publice in care a fost numit. In cel din urma caz. fct. public isi va pastra salariul de baza avut anterior...si nu se mai aplica nici un procent.
Pe ce va intemeiati sustinerile ca, acel 5 % trebuia aplicat la salariul de incadrare corespunzator functiei publice, inainte de intrarea in vigoare a legii nr/ 330/2009? :)