Salut, la indrumarea unor prieteni cer un sfat de la cei care au mai multe cunostine in legislatie decat mine.
Am si eu o nelamurire (vorbesc in numele sotiei pentru ca ea nu se pricepe la calculatoare).
Sotia lucreaza la un magazin alimentar (gen mini super-market de cartier), in cartea de munca scrie vanzator doar ca ea nu are treaba cu casele de marcat (livreaza marfa din depozit pe raft). In prezent are 2 ani de cand lucreaza la acel punct de lucru (firma respectiva are 4 in tot orasul) iar in tot acest timp nu s`a facut niciodata inventar la acest punct de lucru. La inceputul acestui an s`a facut inventar si li s`a comunicat ca au iesit cu 50.000 ron paguba, pe langa acestea li s`a mai comunicat ca fiecare din acel magazin are de platit cate 1240 ron. Aici si problema noastra:
Noi (sotia si cu mine) am avut un bebe care acum are 8 zile.
Cand sotia a intrat in prenatal ne asteptam ca in loc de 860 ron sa primim 80-85% din salar (nu stiu sigur, cred ca in zona aceea). Sotia s`a dus in ziua de salar si i s`a inmanat 300 ron si s`a comunicat ca restul se opreste pentru pierderile din magazin.
Am luat personal legatura cu "patroana" si mi`a zis: "pai fetele nu au fost atente si s`a furat din magazin si ca tot ele au semnat contract de gestiune comuna"
Magazinul este dotat cu camere de supraveghere si teoretic cineva trebuie sa`si "beleasca" ochii intr`un monitor toata ziua. NU?
Vrem sa stim si noi daca angajatorul are acest drept iar daca nu are ce putem face pentru a recupera banii pierduti? Avem vreo sansa?