avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... participare in proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

participare in proces

Am chemat in proces primaria.S-au prezentat in proces delegati din partea Municipiului cu imputernicire de delegat,nu cu cerere de intrare in proces in nume propriu.Si procesul a decurs la fond si apel in acest fel.La recurs cererea este facuta acum si de primarie si de municipiu.
Spuneti-mi cum se numeste calitatea legala,procedurala sau procesuala, pe care a avut-o participarea municipiului la primele etape ,tribunal si apel. acceptata tacit de instante si de mine?cf carui art ?multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizator_86 , utilizator 09:21, 26 Mai 2011
Acest lucru doresc sa-l aflu,daca s-a indreptat gresala .Cum aflu acest lucru? Ce ar trebui sa fie la dosar? Sau nu trebuie sa fie nimic ci prin faptul ca in proces a stat primaria,la doua instante,ea a fost acceptata? si hotarirea ii va fi opozabila?
Luati dosarul la studiu de la arhiva si uitati-va in primul rand pe intampinare la cererea dvs de judecata, de cine e formulata si apoi pe toate incheierile de sedinta, poate este ceva ce va poate lamuri.
Sau poate instanta....a gresit....pentru ca intr-o speta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie spune asa:

"În drept, sunt persoane juridice de drept public comunele, oraşele, municipiile, judeţele (art. 19 din Legea nr. 215/2001), adică unităţile administrativ teritoriale.

Aceste persoane juridice pot sta în justiţie prin reprezentanţii lor legali, anume primarii ori prefecţii - art. 67 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi art. 87 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la proces geavela geavela Ce semnifica participarea activa in proces((a depus apel si motive de apel si a participat la sedinta de apel prin delegat) a Municipiului daca parata in ... (vezi toată discuția)
Gresala instantelor? aser aser Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive negut negut In procesul meu cu Primaria(reclamata), privind o Decizie a acesteia, la a 3-ä infatisare,deci la al 2-lea recurs Primaria invoca anularea procesului pe ... (vezi toată discuția)