as dori sa aflu parerile dumneavoastra despre cum ar putea fi atacata o sentinta de partaj judiciar ceruta pentru a se putea efectua o executare silita pe bunurile unuia dintre soti.Astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra si sunt deschisa oricarei solutii.
multumesc anticipat
Presupun ca este vorba de un imprumut bancar. In acest caz contractele de imprumut bancar reprezinta titluri executorii, ceea ce inseamna ca banca, in caz de neplata, poate cere instantei direct incuviintarea executarii, care se da printr-o incheiere ce se transmite la executorul judecatoresc. In cazul dumneavoastra s-a solicitat instantei si partajul, presupun ca acest lucru sa solicitat pentru ca banca sa urmareasca doar partea din imobil ce apartine imprumutatului. In ambele cazuri puteti proceda dupa cum urmeaza:
1. impotriva sentintei de partaj puteti depune recurs, daca ea nu este deja definitiva si irevocabila.
2. impotriva executarii silite puteti formula contestatie la executare, mergand pe prevederile art 399 si urmatoarele din Cod Proc Civila.
Oricum, am mai intalnit situatia expusa de dumneavoastra, este o porcarie facuta de banca, se va inregistra in cartea funciara interdictia sotului de vanzare. Consider ca este o porcarie pentru ca oricum banca nu poate vinde dreptul de proprietate pe jumatate de de imobil (ex.:cine ar fi nebunul sa cumpere 50% dintr-un apartament) , decat daca este vorba de un teren.
Executare silita
Nina1
Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)