avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna...sunt din republica moldova si sunt casatorita cu romin,as vrea sa stiu ca in cazde divort am drepturi asupra copilui sau cum este legea in rominia si ce trebuie sa fac ca copilul sa ramina cu mine...eu nu am acte romiesti pentru ca am numai 2ani de casatorie....va rog ajutatima sa stiu de ce drepturi benefeciez
Cel mai recent răspuns: anger , utilizator 17:58, 6 Iunie 2011
Esti casatorita in Romania sau in Moldavia?. Daca am inteleg bine sunteti in Romania de doi ani dupa casatoria, dar nu stim bine daca casatoria s-a facut acolo sau aici. In cazul in care a fost in Romania, asa cum banuiesc, aveti toate drepturilor sa pastrez copilului, care este de la nastere si roman si moldovean pana la majorare. Divortul nu este solutia daca puteti sa va iubiti cu reinoirea vointa. Dar daca nu este cazul, daca exista vreun mare problema, judecator roman care va fi competent e clar ca va da o solutia ceea mai buna pentru copilul dv. si in consecinta pentru amondoi. Sper sa nu fie asa si sa reinoiesti vointa si sa maturizati iubirea in dificultatiile. Cauta in orice caz radacini problemelor asa cum cauti si pastrarea copilului, si scoate cauza lor cat de curand. O seara placuta.
multumesc mult de sfat..............
casatoria fost inregistrata in rominia...cum inteleg in caz de divort desfacrea csatorie va avea loc tot in rominia...dar daca eu vreau sa plec cu copilul la mine in tara am nevoie numaidecit de procura de la sot????????
pentru o calatoria da, dar pentru a reface viata acolo fara sot, ai nevoi de mai mult, de o decizia judecatoreasca. Atragi acolo competenta, daca pleci doar cu procura, si ramaneti acolo, dar el poate sa iti cer divort aici, si poate sa intampine un problem de competenta si jurisdictia tribunalelor. De obicei competenta dupa un an de zile cu copilul acolo ar fi acolo. O zi buna!
multumesc dar puteti sa fiti mai explicit va rog...de exemplu dac e ajung la mine in tara si apoi sotul imi cere divort eu pot sa ramin cu copilul la mine pina la hotarirea judecatoreasca???????????''

Alte discuții în legătură

Divort rached mirela rached mirela sint casatorita de 4 ani cu palestinian din liban si avem un copil de 3 ani nu avem bunuri luate in comun si vreau sa stiu el acum are carte de identitate pt ... (vezi toată discuția)
Divorti KurkoIrina KurkoIrina Vin cu rugamintea la Dv sa -mi dati raspuns la urmatoarea problema: Sint casatorita cu un cetatean italian in anul1993,casatoria fiind legalizata in ... (vezi toată discuția)
Divort dreambird dreambird Salutare tuturor! Am pus ieri o intrebare in forum si tin sa le multumesc celor ce mi-au raspuns :) Insa dupa o intrebare.....mai apare o ... (vezi toată discuția)