avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna...sunt din republica moldova si sunt casatorita cu romin,as vrea sa stiu ca in cazde divort am drepturi asupra copilui sau cum este legea in rominia si ce trebuie sa fac ca copilul sa ramina cu mine...eu nu am acte romiesti pentru ca am numai 2ani de casatorie....va rog ajutatima sa stiu de ce drepturi benefeciez
Cel mai recent răspuns: anger , utilizator 17:58, 6 Iunie 2011
Stimata doamna: Nu se poate intrun foro sa fie prea explicit. O sa vedeti. Daca sotul cere si ordonanta presidentiala, si va primit un raspuns afirmativ, si se sprijina de Ministerul Justitiei, va notifica ordonanta prin tribunalul din de exemplu Chisinau, si acolo se aplica dreptul comunitar sau trebuie o exequator, si ........ etc etc,cu tot ca n-a trecut deja un an, poate se isi iasa copilul. Si dv. cere competenta acolo, si se admite, si provoca un conflict de jurisdictii, si .... etc etc.... poate ce nu pleaca copilul de acolo. Cum vrei sa fim cu detall intrun domeniu in care si procedurile sunt lungi, si dreptul la instanta este atat de complicat si interesele ascunse sau clare sunt la baza deciziilor?. Dv vrea un raspuns matematic, si nu exista. Si cred ca sunt suspiciunii de rea credinta pentru a lua un copil fara consamtamantul tatalui. Si nu pot sa le intreb aici daca e asa sau nu. Dv are nevoi neaparat de un avocat de familia cu cunostinte de drept international privat si poate ce de drept penal. Imi pare rau. Sarut mainile.
va multumesc mult pentru sfaturi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rached mirela rached mirela sint casatorita de 4 ani cu palestinian din liban si avem un copil de 3 ani nu avem bunuri luate in comun si vreau sa stiu el acum are carte de identitate pt ... (vezi toată discuția)
Divorti KurkoIrina KurkoIrina Vin cu rugamintea la Dv sa -mi dati raspuns la urmatoarea problema: Sint casatorita cu un cetatean italian in anul1993,casatoria fiind legalizata in ... (vezi toată discuția)
Divort dreambird dreambird Salutare tuturor! Am pus ieri o intrebare in forum si tin sa le multumesc celor ce mi-au raspuns :) Insa dupa o intrebare.....mai apare o ... (vezi toată discuția)