buna ziua,
in legatura cu stabilirea filiatiei fata de tata, completarea registrului...
am o problema, am tata, care este decedat, m-am trezit nu de mult ca in certificatul de nastere nU imi apare trecut tatal deloc, in stabilirea filiatiei tatal ar putea recunoaste asta, dar cum el este decedat nu are cine sa-mi recunoasca.
cu ce actiune in instanta as putea intra pt a rezolva aceasta problema?
sa-mi chem un frate in judecata sa ma recunoasca ca frate?...sau cum as putea proceda sa fie completat in registru numele tatalui meu?
mama nu era casatorita cu tata atunci cand m-au nascut, lucrez in italia de 21 de ani si am venit sa scot un duplicat de la certificatul de nastere pentru un certificat european , si am ajuns in localitatea in care m-am nascut, sa-l scot, unde in registrul de stare civ imi apare ca nu am tata , doar o "liniuta" cum ca ar fi tata natural, dar pe certificatul de nastere imi apare tatal, doar in registru...iar cei de la registru mi-au refuzat cererea de completare a registrului pt emiterea certificatului de nastere european...actul doveditor care il am si imi atesta calitatae de fiu, este certificatul de nastere.
multumesc
Daca aveti CN atunci faceti copie legalizata la notar...nu aveti nevoie de duplicat!!!Pentru indreptarea erorii puteti deschide actiune in instanta impotriva primariei...
in prima parte a mesajului ati scris asta "m-am trezit nu de mult ca in certificatul de nastere nU imi apare trecut tatal deloc"
apoi ati scris asa "dar pe certificatul de nastere imi apare tatal".. cum e pana la urma?