avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despagubiri de la administratorul drumului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despagubiri de la administratorul drumului

Buna ziua! As dori sa stiu care sunt demersurile pentru a beneficia de despagubiri din partea administratorului drumului in urma unui accident de circulatie.Va multumesc anticipat!
In ce sens s-a facut vinovat administratorul drumului in producerea accidentului respectiv? Cunosc o speta in care partea vatamata a avut asigurare, i-a fost platita despagubirea, apoi asiguratorul s-a indreptat impotriva administratorului drumului respectiv, pe calea unei actiuni civile.
Accidentul s-a petrecut in aceasta iarna,iar drumul(judetean) nu era curatat de zapada si nu erau imprastiate nici materiale antiderapante.Din cate am inteles chiar si firma care trebuia sa se ocupe de curatarea drumului a fost sanctionata.Nu as putea spune ca am circulat cu viteza mare ~40 km/h insa singura problema pe care as putea sa o intampin in castigarea unui posibil proces in instanta ar fi faptul ca masina avea pe spate cauciucuri de vara.Chiar si unul dintre medicii de pe ambulanta a afirmat ca nici ei cu masina dotata corespunzator pentru anotimpul iernii n-au putut sa se deplaseze cu mai mult de 50 la ora.
astept in continuare pareri !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauciucuri de vara. dgrsj dgrsj Buna ziua:2 intrebari scurte va rog 1-am cauciucuri de vara-sunt amendat maine pe un drum cu zapada(de pilda Transfagarasan)? 2-am cauciucuri de vara-sunt ... (vezi toată discuția)
Viteza maxima pe ninsoare invmona invmona ce se intampla daca ai depasit viteza de 50 de km in afara localitatii pe timp de iarna , cu carosabil acoperit cu zapada si esti prins? ma intereseaza de ... (vezi toată discuția)
Accident fara victime, pe drum necuratat Geta_C Geta_C Buna! As avea o intrebare, poate prosteasca, dar aseara cand ne intorceam acasa, am coborat o panta (locuim la 9 km de oras), foarte incet, pana am ajuns in ... (vezi toată discuția)