avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere uzufruct viager

Buna ziua, am cumparat o parte dintr-o casa in anul 1988 , casa care mai avea un propiretar si pe mama acestuia cu drept de uzufruct viager. Proprietarul respectiv si mama acestuia au fugit in Austria , casa s-a nationalizat iar de 12 ani suntem proprietari. Intre timp mama fostului proprietar a decedat . Doresc sa realizez o extindere si mi se cere dovada mortii acesteia . Am un anunt din ziarul din Austria din anul 1997 in care este anuntata moartea acesteia insa nu stiu cum as putea sa fac rost de o copie a certificatul de deces si cum sa rezolv radierea uzufructului viager. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:56, 14 Iulie 2008
Radierea uzufructului viager în favoarea decedatei se poate face la Biroul de cf cu o cerere și o copie legalizată de pe certificatul de deces al fostei proprietare.
Cu privire la obţinerea unei copii legalizate de pe certificatul de deces al decedatei, vă recomand să luaţi legătura cu Ambasada României în Austria şi să le solicitaţi sprijinul în obţinerea acestui act făcând dovada interesului dv. şi a calităţii, cu precizarea că persoana ar fi decedat în 1997 în Austria, în localitatea....
În cazul în care nu primiţi ajutorul scontat, vă recomand să studiaţi actele pe baza cărora s-au făcut înscrierile în cf, să vedeţi datele de identificare ale decedatei: loc şi dată naştere, nume părinţi, act de identitate şi cu aceste informaţii să angajaţi un avocat în Austria care să facă demersurile necesare în vederea obţinerii actului necesar radierii uzufructului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Cvc cu uzufruct viager sicka90 sicka90 Buna ziua. Mama doreste sa imi doneze un apartament pe care l-a dobandit printr-un CVC (cu o valoare de 1 milion de lei in 1995) in care se specifica ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager viomari viomari buna ziua, cum se poate stinge uzulfruct viager? am o garsoniera si am facut un contract de vanzare cumparare in care este stipulat si uzulfruct viager ptr ... (vezi toată discuția)