avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CVC cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CVC cu uzufruct viager

Buna ziua.
Mama doreste sa imi doneze un apartament pe care l-a dobandit printr-un CVC (cu o valoare de 1 milion de lei in 1995) in care se specifica 'uzufructul viager', clauza prin care mama are grija de matusa ei (vanzatorul) pana la decesul acesteia. Matusa a decedat acum mai bine de 20 de ani.
In aceasta situatie, mama este proprietar cu drepturi depline si imi poate dona apartamentul sau mai sunt necesare alte acte incheiate la notar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:11, 24 Octombrie 2019
Da,este proprietar deplin al apartamentului!Doar la Cartea funciara,daca a fost trecut uzufructul acolo,cu certificatul de deces!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, dreptul de uzufruct viager inseamna dreptul matusii de a locui si folosi imobilul pana la deces. Nu inseamna ingrijire.
Ca raspuns la intrebarea dvs, da, mama este proprietar, insa trebuie sa prezinte la Cartea Funciara o copie legalizata dupa certificatul de deces al matusii, in vederea radierii clauzei de uzufruct viager.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager klara0329 klara0329 Buna ziua, Am o nelamurire, decurand am cumparat un apartament cu clauza de UZUFRUCT VIAGER, (in favaorea vanzatorului, aceasta fiind matusa sotului meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Vânzare nuda proprietate bella86 bella86 Buna ziua, am un apartament optinut prin vanzare cumpărare cu clauza de întreținere între mine și bunicul meu, dar are și mama drept de uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)