avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat fara mandat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat fara mandat

Buna ziua,

Am comandat un pachet din afata pe care urma sa-l vand aici in tara. In momentul cand am primit pachetul am fost retinut de trei politisti de la crima organizata. Acestia m-au dus la sectie si m-au interogat mai mult de 5 ore, dupa care mi-au dat drumul.

In tot acest timp eu le-am cerut sa se legitimeze, sa-mi arate un madat de arestare sau orice ca sa inteleg ce se intampla.Nu am primit nici un raspuns si cand am plecat nu mi-au dat nici un numar de telefon la care pot sa-i sun. In plus nu am putut sa dau nici un telefon si nici sa aduc un avocat.

Vreau sa stiu daca se poate face asa ceva si daca pot sa depun plagere impotriva lor.

Daca cineva de aici doreste sa ma ajute (sunt dispus sa platesc), va rog sa ma contactati la yellowcarpet@gmail.com.

Cel mai recent răspuns: SIMION DAN ALEXANDRU , Avocat 19:03, 14 Iulie 2008
Nu ati fost arestat, ci retinut pentru cercetari.
Potrivit Constitutiei Romaniei, retinerea nu poate depasi 24 de ore.
Abuzurile politistilor sunt de notorietate si isi permit sa ne raspunda urat chiar si noua , avocatilor , care suntem in interes de servici cu mandat . Problema e ca toti justitiabilii au dreptul de a nu declara absolut nimic, chiar daca sunt doar cercetati , fara asistarea unui aparator. Astfel de vicii de procedura duc la eliberareaa unora care chiar sunt vinovati ...Constitutional nu ati fost aresstat ci doar ati fost cercetat , chiar daca nu tocmai legal . Numarul de dosar daca il aveti va puteti indrepta in justitie , dar si pe cale administrativa impotriva celor care v-au lezat drepturile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procurorului Iancuflorea Iancuflorea sunt cercetat intr-un dosar de fraude cu carduri bancare clonate.Pe langa numeroasele abuzuri care s-au facut in dosar(lipsa totala de probe,fara parti ... (vezi toată discuția)
Caz penal Sorinasandru Sorinasandru buna ziua as avea o intrebare intro problema foarte serioasa de un an de zile fostul meu sot ne brusca pe mine pe copii si pe concubinul meu nea atacat de ... (vezi toată discuția)
Amenda de 200 ron pt apelare la 112 stan sergiu stan sergiu \"afladu-se in stare de ebrietate a alertat organele de mentinere a ordinii publice prin apelarea serviciului Apel de urgenta ,,112\" fara motiv intemeiat\" ... (vezi toată discuția)