avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere hotarare de incredintare a minorului fara a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere hotarare de incredintare a minorului fara a mai ajunge in instanta

Buna ziua,sunt o mamica de 23 de ani am o fetita de 4 anisori,as dori sa stiu si eu cum pot obtine o hotarare de incredintare a fetitei,fara sa mai ajungem in instanta,mentionez ca atat eu cat si tatal fetitei suntem de comun acord ca fetita sa-mi fie incredintata,noi nu suntem casatoriti,dar fetita este recunoscuta si e trecuta pe numele tatalui,dar exista o mica problema,tatalui fetitei ii e frica sa nu plec cu copilul din tara,nu vreau sa fac acest lucru am inteles ca se poate face aceasta hotarare de incredintare in care sa se stipuleze sa nu parasesc teritoriul tarii fara acordul lui,sunt deacord,pt ca nu am nevoie sa merg inafara ci doar sa obtin o suma de bani reprezentand banii de chirie si cat de curand locuinta anl de la primarie,iar pentru acest lucru am nevoie de hotararea de incredintare din care sa rezulte ca eu(mama) am grija de educatia,cresterea,ingrijirea etc a fetitei mele.
Cum pot rezolva?Va multumesc!
in cazul dvs, va puteti adresa unui mediator, iar in baza acordului, judecatoria se va pronunta in sensul dorit
Hotararile judecatoresti sunt pronuntate numai de instantele de judecata, prin urmare este necesar sa formulati o actiune de incredintare minor la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul.
Multumesc pentru raspunsuri,mai am cateva nelamuriri ,un mediator s-au poate un notar... pot elibera un act valabil pentru incredintarea copilului?fara a se mai ajunge la instanta de judecata?Pentru ca noi stim exact ce vrem suntem deacord intru totul,dar nu dorim sa ajungem la instanta de judecata, ce alte modalitati mai pot fi sa nu se mai ajunga intr-un final tot la avocat si instanta de judecata?
Nu exista decat solutia mediatorului iar instanta admite intelegerea dv.Deci legile din Romania specifica competentele iar Judecatoria in interesul minorului decide.Altel nu se poate!!!Copilul nu este un obiect sa-l impartiti la notar!!!
va puteti adresa unui mediator, iar in baza acordului incheiat la birou de mediere, judecatoria se va pronunta in sensul dorit de dvs., luati legatura cu un mediator, dar pentru parcurgerea procedurii de mediere trebuie sa fie de acord cu aceasta toate partile implicate in conflictul respectiv
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi cu cpilul din tara daca tatal este arestat? madlena madlena salut, am o mare problema doresc sa calatoresc cu fetita mea minora,in afara tarii,dar tatal ei aste arestat si copilul este pe numele lui - prin proces de ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de tracerea granitei romaniei cu un copil minor in usa Camelia33 Camelia33 Sunt divortata de mai bine de 6 ani .Am o fetita de 10 ani.In actul de divort scrie ca fetita imi este incredintata spre crestere si educare si ca fetita poate ... (vezi toată discuția)