avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... D.U.P. se restituie la procuror??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

D.U.P. se restituie la procuror??

buna ziua, am o mare problema !
Dupa respingerea de catre instanta tribunalul A., a propunerii de arestare preventive, aceasta a restituit D.U.P. la Parchet, conform art.140 indice 3 alin 9.
Ulterior, la trimiterea in judecata la tribunalul B. am observat ca anumite documente d.u.p.sunt modificate fata de cele care au fost prezentate la propunerea de arestare !
Am mers la tribunalul A. sa fac comparatia probelor, inscrisurilor, si normal, nu am mai gasit aceste documente acolo!
Intrebarea este : avand in vedere si art.205 cpp nu este normal ca o copie a mijloacelor de proba, inscrisuri, de la instanta care judeca propunerea de arestare sa pastreze aceste documente pentru un eventual abuz al parchetului, ulterior, pana la trimiterea in judecata..???
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 19:16, 29 Mai 2011
Pai art. 205 CPP cere ca procurorul sau organul de cercetare penala sa pastreze copii conforme actelor dosarului, nu instanta. Instanta restituie dosarul cf. art. 140^3 CPP, cum ati spus.

Vedeti si regulamentul de ordine interioara a instantelor, registrul privind arestarea preventiva. [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
eumarian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta sesizata, conf art.91 alin 3 cpp, vs.art.140alin(9), urgent !!!! mjion mjion va rog, doar o intrebare : - ce se intelege din art.91/3, si anume se spune ca o copie dupa inregistrari+procesele verbale+transcripturile etc.se trimite ... (vezi toată discuția)
Procuror dna-propunere de arestare preventiva mjion mjion In anul 2008 am avut un dosar de propunere de arestare preventiva, iar parchetul a inaintat instantei dosarul cu probele formate din inregistrari audio/video, ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)