avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca dupa revenire din cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca dupa revenire din cic

Buna ziua
Conform art. 76 (3) din CCM la nivel national 2007-2010 salariata revenita din concediu crestere copil era protejata in cazul desfacerii contractului de munca pe o perioada de min. 6 luni.
Noul cod al muncii nu mai prevede aceasta reglementare sau cel puti nu am gasit eu.
Exista o alta lege prin care angajatorul este obligat sa mentina contractul de munca al salariatei o anumita perioada de timp dupa revenirea din cic?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 26 Mai 2011
Atat CCMN cat si OUG 96/2003 se refera la imposibilitatea desfacerii contractului pe o perioada de 6 luni pentru necorespundere profesionala..
Pentru alte situatii cum ar fi restructurarea postului s-a putut si se poate inceta contractul.
De acord, insa CCMN mai are aplicatie dupa aparitia noului cod al muncii, mai putem sa aducem argumente care apar doar in CCMN care a expirat la 31.12.2010 iar un altul nu a mai aparut? OUG se refera doar la angajatele aflate in risc maternal.
Multumesc
CCMN nu mai are aplicabilitate de la 01.01.2011 ... Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b al art.21 din OUG nr.96/2003 se extinde, o singura data, cu pâna la 6 luni dupa revenirea salariatei în unitate.

lit.b se refera la salariata care se afla în concediu de risc maternal ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Inceperea activitatii dupa concediu de crestere a copilului crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA, PANA ACUM STIU CA ANGAJATORUL ERA OBLIGAT SA MA PRIMEASCA LA MUNCA DUPA CEI DOI ANI DE CONCEDIU, DUPA NOUL COD AL MUNCII MAI AM DREPTUL SA MA INTORC ... (vezi toată discuția)
Concediere Carmen-Ramona Carmen-Ramona salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform ... (vezi toată discuția)