avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hot AGA asociat PJ straina - forma legala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hot AGA asociat PJ straina - forma legala

Un SRL cu asociat unic PJ straina (SPA italiana) hotaraste schimbarea obiectului principal de activitate. De la RC Buc. mi-au spus ca este obligatorie si depunerea hotararii AGA a SPA-ului (desi asa cum am citit pe forum, ar fi obligatorie doar daca legislatia italiana ar cere asta si de asemenea actul constitutiv nu precizeaza altceva, sau daca nu exista cumva o persoana imputernicita permanent de AGA).

Insa intrebarea mea este daca Hot. AGA a SPA-ului italian o pot face sub semnatura privata, deoarece asociatii italieni oricum vor veni in Romania si o pot semna aici, redactata direct in romana (cunosc limba romana).

Desigur si Decizia asociatului unic a SRL-ului a fost facuta tot in lb. romana.

Nu cunosc sa fie obligatorie depunerea in forma autentica sau atestata a hotararii AGA a asociatului PJ straina in astfel de situatii.

Eventual totusi le poate atesta un avocat din Romania insa doresc sa evit cozile la notar.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2008
ionutanton777ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 12:36, 22 Iulie 2008
Hotarirea Aga a asociatului unic se poate redacta in limba romana, si se depune in copie la ORC si nu in original, poate fi redactata oriunde semnata si comunicata prin fax, important este sa se precizeze lin final persoana desemnata, imputernicita sa efectueze demersurile, modificarile la ORC . Este un exces de formalitate .
Asa este, m-am interesat la RC Buc si se poate redacta direct in lb. romana, fiind valabil sub semnatura privata (fara autentificari / atestari).
Deoarece asociatii cunosc lb.romana (fac afaceri in tara) nu se mai apeleaza nici la interpret.
Totusi mi-au recomandat sa le depun in original.
Multumesc pentru raspuns.
ramane sa le depuneti in original sa nu existe temei de respungere. am avut o speta, mi s-a admis o copie, dar a trebuit depus originalul unui act. proceduri si proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare mentiune la orc doinytza doinytza Am o problema f.urgenta si sunt in dilema: sc cu patroni p.f.straine, modifica o clauza din actul constitutiv prin hot.aga. Hot.aga este in limba respectiva, a ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Sa - administrator + actionar majoritar strain +rc TEA TEA Buna, Lucrez la un SA care are actionar majoritar (>99, ..% din capital) o persoana juridica straina. Administratorul societatii este angajatul actionarului ... (vezi toată discuția)