avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Casatorita din 2002 fara copii si cu rezidenta in Spania . Am venit in tara, respectiv la parintii mei ca sa cer divortul. Initial sotul a acceptat divortul spunand ca nu are de ales, insa in ultimile convorbiri m-a avertizat ca am parasit domiciliul comun si ca el nu plateste nimic din costurile divortului. intrbarea mea : mie mi se pare corect cum am procedat, este?cat de mari sunt costurile unui divort?
degeaba se opune el, daca il veti obliga prin instanta, la cheltuieli de judecata, in calitate de parat.
Asta cu parasirea domiciliului comun!!!... :D M-au omorat toti cu ea!
Doamna, nu eo crima sa plecati din domiciliul comun, nu inseamna nimic, doar aveti libertatea de circulatie... E culmea!
Pe vremurile gri apuse, era alta treaba, mancai bataie sau injuraturi, trebuia sa stai acolo!
Spuneti-i ca nu mai suntem in secole intunecate fara drepturi ale omului...
Nu are nicio relevamnta, obtineti divortul si va plati cheltuieli. Divortul costa cat va costa avocatul, in rest, cateva sute de lei pe timbru, xerox, taxa judiciara... Chiar cateva zeci de lei numai poate fi...

Asa incat, dv. urmati-va scopul!
Taxa de timbru in cuantum de 39 ron si timbru judiciar de 0.3 ron, daca vreti si avocat , veti incheia un contract de asistenta , onorariul se stableste, in functie de mai multe criterii, oricum apelati la avocat, daca veti dovedi culpa sotulu, cheltuielile de judecata se vor pune in sarcina acestuia, si ca vrea si ca nu vrea...dar pana atunci, actionati in justitie.
Buna ziua. Oare oamenii ce inteleg prin parasirea de domiciliu? Cred ca nici ei nu stiu. Vis a vis de problemele care va framanta> taxa de timbru este de 39 de lei *pe care o latiti la trezorerie( timbrele judiciare sunt in cuantum de 0,30 lei iar actiunea se face in 3 exemplare. pentru mai multe lamuririadresati-va unui avocat care sa va redacteze actiunea si sa va spuna ce aveti de facut. In cazul in care nu puteti sta in tara puteti imputernici in baza unei procuri speciale oricare din avocati dar ar fi bine unul definitiv intrucat acesta are dreptul sa puna concluzii si in eventualele cai de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe divort????? helena76 helena76 CARE SUNT TAXELE CE TREBUIE PLATITE LA DIVORT? (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters146176 ContSters146176 daca eu sant somer si sotia este pensionara avand o pensie de 450 ron cat va costa divortul nostru de acord comun? (vezi toată discuția)