Buna ziua,
Sunt convins ca problema pe care o s-o aduc in discutie s-a mai dezbatut, dar sincer, nu m-am lamurit in privinta unor documente.
Pe scurt: sotia mea a mostenit (pe baza unui testament) o constructie si o suprafata de teren in jurul acesteia. Pentru a putea vinde aceasta proprietate, am inteles ca sunt necesare o sumedenie de acte, incepand cu titlul de proprietate. Aici ne-am blocat, nu avem de la notariat nici un act care sa poarte acest titlu. Va multumesc pentru ajutor.
Pai, depinde ce acte s-au prezentat notarului la dezbaterea succesiunii... In mod normal, nu s-ar fi putut intocmi certificatul de mostenitor in lipsa actului de proprietate pentru imobilul respectiv. Daca a fost prezentat notarului, actul de proprietate al testatorului ar trebui sa se afle in posesia sotiei dvs, intruca notarul nu retine documentele in original.
In certificatul de mostenitor se face vreo referire la actul de proprietate al testatorului?
Proprietatea respectiva a fost redobandita de catre defunct dupa 1990, aceasta fiind initial a parintilor lui care au avut de suferit in regimul comunist.
In acest caz, defunctul trebuie sa fi avut titlu de proprietate obtinut in baza legii 18/1991, care ar trebui sa existe si in prezent. In masura in care detineti originalul acestui document (sau macar o copie legalizata), ca si certificatul de mostenitor, puteti efectua cadastrul si intabularea imobilului mostenit. Verificati daca in cuprinsul certificatului de mostenitor se face vorbire despre un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 sau un alt act de proprietate al defunctului pentru bunul respectiv.
Pretentie testamentara
taur36
Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen .
Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)