avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament si titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament si titlu de proprietate

Buna ziua,
Sunt convins ca problema pe care o s-o aduc in discutie s-a mai dezbatut, dar sincer, nu m-am lamurit in privinta unor documente.
Pe scurt: sotia mea a mostenit (pe baza unui testament) o constructie si o suprafata de teren in jurul acesteia. Pentru a putea vinde aceasta proprietate, am inteles ca sunt necesare o sumedenie de acte, incepand cu titlul de proprietate. Aici ne-am blocat, nu avem de la notariat nici un act care sa poarte acest titlu. Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: valiflo , utilizator 07:11, 27 Mai 2011

Dvs ati obtinut certificatul de mostenitor sau nu ?
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Iael, utilizator
Actul de la notar se numeste "Certificat de legatar". In cuprinsul acestui act mentioneaza: "imobil si teren in suprafata masurata de xxxx mp conform procesului verbal de punere in posesie nr. xx din 12.12.1995".
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
valiflo, utilizator
Mergeti la primarie si intrebati daca si cui s-a eliberat titlul de proprietate intocmit conform procesului verbal xx din data de 12.12.1995. Acela este actul de proprietate pentru terenul din curte (cat despre casa, ea ar trebui sa aiba autorizatie de constructie, ori, daca este o cladire veche, o puteti intabula conform anexei 17 la Ordinul 634/2006).
Asadar, este posibil sa nu se fi eliberat titlul de proprietate? Atunci, pe baza actelor prezentate mai sus (certificat de legatar, PV de punere in posesie si sentinta civila definitiva) putem cere de la primarie titlul de proprietate? Va multumesc pentru raspunsurile prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentie testamentara taur36 taur36 Dupa decesul testatarului s-a deschis succesiunea in termen . Nu a declarat la deschiderea succesiuni un teren - de existenta caruia stia - si nici in timpul ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu proprietate legea 169/1997 art. iii alin. 1 lmocanu lmocanu Descriu speta pe scurt. Societatea privata X obtine un certificat de atestare al dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren in anul ... (vezi toată discuția)
Acte de succesiune... valensia valensia Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus ... (vezi toată discuția)