avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia dupa noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia dupa noul cod al muncii

Vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez. Am contract din 08.2008 in care se specifica preaviz de 15 zile calendaristice. Dupa noul cod al muncii am inteles ca ar fi vorba de 20 de zile lucratoare. Ce preaviz sa acord firmei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 9 Iunie 2011
Daca nu ati semnat pana acum ca ati luat la cunostinta de modificarea perioadei de preaviz (act aditional CIM, ROI, etc.), puteti merge pe preavizul de 15 zile calendaristice, asa cum prevede contractul.

Aceasta perioada se incadreaza in noile prevederi, deoarece Codul Muncii spune:

"Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. "
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Ana Mocanu, utilizator
si daca am semnat un act aditional care prevede "preavizul nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie " cat va fi preavizul ?! el nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare si eu daca am chef sa mai vin numai o zi la munca in preaviz si angajatorul zice ca mai trebuie sa vin 20 cine are castig de cauza ?

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ciprianism, utilizator
vennonah a scris:

Vreau sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez. Am contract din 08.2008 in care se specifica preaviz de 15 zile calendaristice. Dupa noul cod al muncii am inteles ca ar fi vorba de 20 de zile lucratoare. Ce preaviz sa acord firmei?


15 zile calendaristice , acesta este preavizul pe care-l trebuie sa-l efectuati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - cate zile stau in preaviz? teodoru12 teodoru12 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat. In CIM pe care l-am semnat in 2010 este prevazut ca preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. ... (vezi toată discuția)
Demisie - noul cod / data demisiei si ultima zi justlivefree justlivefree Buna ziua. Vin la dvs. cu cateva nelamuriri 1. Noul cod al muncii (daca a intrat in vigoare !? ) este aplicabil si angajatilor care nu au mai semnat ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, As vrea sa stiu daca modificarea in ROI a perioadei de preaviz in cazul demisiei implica necesitatea modificarii in CIM a perioadei de preaviz. ... (vezi toată discuția)