sunt contabila la o UM am studii superioare terminate de 3 ani, dar sunt incadrata tot cu studii medii "deoarece " asa e postul prevazut cu studii medii . Se poate face ceva pt a fi incadrata pe acelasi post dar cu studii superioare?
exact cum a spus primul interlocutor. Daca nu este prevazut in statul de functiuni post cu studii superioare, poate sa aiba si master, ca nu i se plateste decat cum e incadrat postul, studii medii. De coeficienti nici nu poate fi vorba. Cand va fi prevazut in Stat ca postul sa fie cu studii sup, atunci va beneficia de salariul aferent. Ei prevad studii medii pt a reduce cheltuielile cu salariile, mai ales pentru personalul civil...........
Doina
Si eu sunt in aceeasi situatie ca doamna economist (in alt domeniu de activitate) si de aceea intreb: cum ramane cu legislatia care specifica faptul ca la absolvirea studiilor superioare in domeniul in care lucrezi, postul se TRANSFORMA si beneficiezi de un spor de maxim 20% din salariul de incadrare?!
Potrivit art.8 din OG nr.10/2008, absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.
Multumesc pentru raspuns, Elis!
M-am uitat pe OG 10/2008 si am vazut ca este valabila pentru personalul din sectorul bugetar.
Eu lucrez intr-o Companie Nationala, societate comerciala pe actiuni, cu capital integral de stat, care se organizeaza si functioneaza pe baza de gestiune economica. Sursele de finantare se asigura din venituri proprii si, in completare, prin transferuri de la bugetul de stat, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns care sa cuprinda acest tip de institutie.
Nu exista nicio alta reglementare in acest sens, decat prevederile CCMN referitoare la salariul minim brut pe economie care se acorda personalului încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare.
Salariul minim
voinicdan
Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)