avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

Alec este casatorit cu Gela si Jul este copilul lui Alec din prima casnicie.Alec si cu Gela au contractat un apartament cu 2 camere in 1988.Alec moare in 1993 si lasa in testament apartamentul cu 2 camere sotiei Gela.Va intreb Jul ce cota parte are din apartament?:">
Cel mai recent răspuns: olgachelu , utilizator 13:42, 26 Mai 2011
ca mostenitor rezervatar jul are dreptul la 1/2 din mostenirea daca este singurul descendent.testamentul facut poate fi atacat in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac, dacă mă căsătoresc, ca să fiu sigură că testamentul prin care las toate bunurile mele unuia dintre frați nu poate fi atacat de soț după decesul meu? antoanela35 antoanela35 Nu sunt casatorita si am 3 frati ,dar nu am copii.Am 50 ani . Mama a murit si mai traieste doar tatal meu. Am 2 apartamente pe numele meu si as vrea sa le ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)