avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata doar in acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata doar in acte

Buna ziua,
In urma divortului am pastrat numele sotului,iar la cativa ani dupa divort am nascut si fostul sot s-a oferit sa figureze in acte ca fiind tatal copilului,desi nu este,fara sa aiba vreo responsabilitate sau contributie la cresterea si educarea copilului.
Intrebarile mele sunt:
1.Cum as putea sa-l impiedic sa ceara drepturi asupra copilului pe viitor?
2.Exista posibilitatea sa ies cu copilul din tara,fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:53, 2 Iunie 2011
1) nu-l puteti impiedica, dar e posibil sa nu solicite vreodata. daca va dori, veti actiona atunci, nu va faceti griji de acum
2) nu. aveti nevoie de acord sau de o hotarare judecatoreasca ca aveti copilul in incredintare.
puteti contesta recunoastere paternitatii din moment ce ea nu corespunde cu adevarul. copilul va ramane fara tata in certificat
Multumesc frumos!Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa plateasca pensie alimentara si se stabileste program de vizita? Totul intre noi a fost fictiv si nu doresc sa-i fac probleme,iar eu doresc sa-mi cresc linistita copilul.Probabil vom merge impreuna sa facem acea cerere,mai este nevoie de avocat? Cat de mari sunt costurile intr-o astfel de situatie? Multumesc inca o data!
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
Mik_vasi, utilizator
vizita nu se va stabili daca tata nu cere, dar va fi obligat la plata unei pensii de 25% din veniturile sale din munca (daca "are" un singur copil)
apelati la un avocat macar pt redactarea cererii de incredintare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata doar in acte Mik_vasi Mik_vasi Poate ma mai puteti ajuta cu cateva raspunsuri,daca ma hotarasc sa solicit o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului,pe tata o sa-l oblige sa ... (vezi toată discuția)
Prezentare la divort g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Cererea de divort s-a depus de comun acord, avem termenul pe 19 ianuarie si tocmai m-a anuntat ca atunci nu se afla in ... (vezi toată discuția)
Bună, am nevoie de un sfat Monik si Carla Monik si Carla La divorț am împărțit copii.Ce drept am asupra copilului meu care l-am încredințat tatălui ei în condițiile în care el nu ma lasa sa păstrez ... (vezi toată discuția)