La divorț am împărțit copii.Ce drept am asupra copilului meu care l-am încredințat tatălui ei în condițiile în care el nu ma lasa sa păstrez legatura cu propriul meu copil?Ce pot face eu fiind în altă țară?
Buna ziua!
Ce drept aveti asupra copilului? In primul rand vedeti ce scrie in hotararea judecatoreasca ca drepturi dobandite de fiecare parinte in parte. Daca aveti dreptul la vizita si acesta a fost incalcat de catre tata, etc.
In ce sens nu va lasa sa pastrati legatura? Fiind in strainatate va depinde de drepturile date de instanta daca va putea copilul sa vina la dvs, sau sa il luati pe o perioada determinata etc.
Este tatal de acord ca sa paraseasca tara copilul, s-a discutat in instanta acest aspect?
Ca sa aflati ce puteti face trebuie sa apelati la un avocat daca nu reusiti sa deslusiti singura drepturile obtinute in hotararile judecatoresti si trebuie sa veniti in tara, sa va adresati eventual instantelor din Romania. Mai intrebati si un avocat.
Daca exista o custodie comuna si un program de vizita care se incalca de catre tata, apelati la un executor judecatoresc spre a-l pune in executare.
Daca nu exista un astfel de program sau daca el nu mai corespunde conditiilor concrete legate de distanta dintre locuintele partilor, solicitati program/un alt program alternativ care sa permita mentinerea relatiilor personale (mail/skype/ alte modalitati).
Program vizita minor
MYK272est
Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)