avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actionare in judecata a unui notar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actionare in judecata a unui notar?

buna ziua,
s-a facut o procura pentru o persoana fizica in fata unui notar, pentru vanzarea unui teren( o parcela speficicata), in schimb notarul a legalizat contractul de vanzare-cumparare spre un SRL si a dat inclusiv drept de trecere peste a o doua parcela ( care nu era specificata in procura), in contract fiind specificata suma de aprox 60000 euro si ca suma ar fii fost incasata de proprietar prin imputernicit, ceea ce este fals.
Cauza s-a castigat atat MM cat si la CJ si la BUCURESTI, in sentinta definitiva si irevocavila specificandu-se clar, ca notarul si-a depasit atributiile.
Intrebarea mea este daca in aceasta situatie se poate actiona in judecata noatarul si daca se pot cere daune morale. cu precizarea ca taxele de judecata nu s-au recuperat .
va multumesc
Desigur ca se poate.

Art. 998. - Orice fapta a omului, care cauzeaza altuia prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara.
Art. 999. - Omul este responsabil nu numai de prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa.

Notarul, avocatul, executorul judecatoresc (imi place sa cred ca si magistratul) si oricare alta persoana raspund civil in temeiul acestui text.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala=vanzare cumparare?! Alexutzu Alexutzu am urmatoarea speta si as dori sa aflu pareri: s-a semnat o procura speciala la notar prin care 3proprietari ai unui teren au imputernicit o persoana sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin procura rrramor rrramor Buna ziua, Proprietarul apartamentului in care locuiesc este plecat in Franta de 10 ani si nu se mai intoarce in tara si doreste sa vanda apartamentul dar sa ... (vezi toată discuția)
Am facut o procura sorei mele pentru dezbatere succesorala prin ... Alina Avila Alina Avila Am facut o procura sorei mele pentru dezbatere succesorala prin care se mentioneaza acceptarea mostenirii ,iar aceasta a vandut imobilul cu acea procura si nu ... (vezi toată discuția)