avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare fortata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare fortata

Am o problema grava si as dori cateva lamuriri in legatura cu evacuarea fortata.
Din apartamentul detinut de parintii mei ,dupa decesul mamei mele am mostenit 3/24 restul revenind tatalui si sorei mele.Impreune cu familia mea (sotia si 4 copii) locuim in acest apartament pe care o impartim cu tata.In urma cu doua luni am primit o notificare in care ni s-a adus la cunostinta ca in termen de 90 de zile sa parasim acest apartament.In cazul in care nu vom parasi apartamantul vom fi evacuati fortat.
Eu si familia mea ocupam o camera iar tata sta in camera mica.
Tatal meu sustine ca ocupam abuziv mai mult spatiu din apartamentul de doua camere decat imi revine dupa succesiune.Pana azi inca nu am reusit sa ne gasim o chirie acceptabila pentru buzunarul nostru.
Intrebarea mea este:
-oare mai putem ramane in locuinta pana reusim sa ne asiguram o locuinta cu chirie?
-putem fi evacuati chiar daca eu detin o parte din apartament?
-tata are dreptul sa ne evacueze pe strada,daca nu nu ne gasim un acoperis pana la expirarea termenului de 90 de zile specificate in notificarea primita?
-exista vreo lege care sa ne apere?:(
Ma poate lamuri cineva in legatura cu problema sus mentionata?
Cu multumiri ,g68immy!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:59, 26 Mai 2011
Staţi aşa puţin... că eu nu prea am înţeles... sau, nu prea-mi vine să înţeleg.

Deci... dumneavoastră locuiţi împreună cu tatăl... care este coproprietar la fel ca şi dumneavoastră... şi care v-a trimis o notificare acasă (unde locuieşte şi el)... şi prin care v-a comunicat să părăsiţi apartamentul? :confused:

Cota dumneavoastră de 3/24 este o cotă ideală şi abstractă.
Dacă aţi împărţi apartamentul în 24 de porţiuni (să zicem "pătrăţele"),nimeni nu ştie care din acelea 24 sunt cele 3 ale dumneavoastră, tocmai pentru că este vorba despre o cotă ideală şi abstractă.

Până la ieşirea din indiviziune, nu putem spune că ocupaţi o "bucată" mai mare decât cea care vi se cuvine, deci, nu se poate cere evacuarea.

Tatăl nu este proprietar pe întreg imobilul, de aceea, nu vă poate evacua încă. Dar poate efectua un "partaj forţat" (partaj = ieşirea din indiviziune).

Deoarece nu vă înţelegeţi, acest partaj se face prin instanţă şi va dura ceva timp - oricum, mai mult decât cele 90 de zile. Între timp, aveţi posibilitatea să găsiţi un loc cu o chirie rezonabilă, pentru că dacă veţi dori să rămâneţi proprietar pe întreg apartamentul, va trebui să-l despăgubiţi pe tatăl dv. pentru cota sa de 18/24, şi pe sora dv. pentru cota ei de 3/24.
Dacă va rămâne tatăl proprietar pe întreg, va trebui să vă despăgubească pe dumneavoastră şi pe soră, pentru 6/24 în total (fiecare câte 3/24).
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
ca sa va poata evacua ii trebuie o hotarare judecatoresca in acest sens. n-o va obtine pana nu va judecatati intai pt iesire din indiviziune, deocamdata sunteti si dvs proprietar, nu conteaza pe cata bucatica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valorificare mostenire IZ_50 IZ_50 Impreuna cu sora mea detin 1/2 dintr-un apt. cu 3 camere, mostenire de la parinti. Initial sora mea a fost de acord sa vindem apartamentul. Am gasit si client ... (vezi toată discuția)
Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa in co-proprietate feogan1 feogan1 Buna ziua, sint co-proprietar, impreuna cu sora mea, al unei case. Pe contractul de vanzare-cumparare figureaza 3 persoane: eu, sora si mama (decedata). Tata ... (vezi toată discuția)