avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sumele din fisa fiscala primita nu respecta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sumele din fisa fiscala primita nu respecta contractul/actele

Dupa 1 luna de la semnarea contractului de munca, cu un derizoriu salariu brut de 600 RON (!), am hotarat sa renunt si mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti. Am primit doar 200 RON ca si salariu. Anul acesta am cerut fisa fiscala si am constatat ca sumele inscrise sunt altele, de ex 430 - venit brut. As vrea mult sa-i dau o lectie acestui angajator, fara caracter si cu mentalitati de exploatator. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: inelulverde , utilizator 18:46, 31 Mai 2011
Explicati concret. cat timp ati lucrat?
1 luna
am contractul, demisia datata si semnata de ambele parti
venitul brut care apare acolo e salariul brut, corespunzator perioadei de timp lucrate, din care s-au scazut cas, sanatate si somaj suportate de salariat. Apoi se scade deducerea personala de baza care poate varia daca aveti sau nu copii mici in intretinere. In final, la acest venit brut se aplica impozitul pe venitul din salariu de 16%. In principal nu cred ca angajatorul a gresit pentru ca pe langa aceste fise fiscale, el mai depune alte declaratii in care acest impozit pe venitul din salariu trebuie sa se inchida.
Si ori e demisie care e un act unilateral de vointa, adica semnat doar de dumneavoastra, ori e incetare a contractului de munca cu acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Mod completare fise fiscale ncris78 ncris78 Buna ziua, As vrea sa stiu daca la fisele fiscale pe 2009, la rubrica venit brut, trebuie trecut salarul brut realizat, adica cel inscris in cartea de munca? (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul părților, însă cu preaviz impus de conducere. este legal? phyzzo phyzzo Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti daca urmatoarele aspecte sunt legale din punct de vedere al codului muncii: - Persoana X a mers la conducerea firmei Y ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata ultimului salariu si eliberarea cm deoarece nu semnez fisa de lichidare Nevami Nevami Am incetat relatiile contractuale cu angajatorul cu acordul partilor, iar acesta , la expirarea preavizului ( perioada in care nu am fost primit la lucru) a ... (vezi toată discuția)